Prima-díj

2023.10.17. 11:22

Négyszázan sportolnak a kitüntetett balassagyarmati egyesület égisze alatt

Idén a Magyar Sport kategória Nógrád vármegyei Prima-díjat a Vitalitás Sportegyesület vehette át. Közel négyszázan sportolnak a balassagyarmati egyesület nyolc szakosztályában, eddig több mint 1000 alkalommal álltak dobogóra.

Lukács Zsófia

A nemrégiben tartott megyei Prima díjátadón Ulveczki Edina és Hornyák Attila vette át Vitalitás Sportegyesület nevében a Magyar Sport kategória legjobbja elismerést. Az egyesület 1990-ben alakult Révész László kezdeményezésére. Hosszú évek óta Nógrád vármegye legnagyobb és legeredményesebb sportegyesülete. Az egyesület kétszáz főnél magasabb taglétszámmal, továbbá száz főt meghaladó pártolói tagsággal rendelkezik. A tagság nyolc szakosztály – atlétika, erőemelő, triatlon, hegyi kerékpár, tánc, íjász, szabadidő, kajak-kenu – keretein belül tevékenykedik. Az egyesület célja a rendszeres sportolás, a versenyzés, a testedzés lehetőségeinek biztosítása. 

– Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az elmúlt 33 év munkáját elismerték, mi szeretnénk ezt a jövőben is ugyanígy folytatni. Több díjat is átvehettünk már az évek során, de úgy gondolom, a mi célunk az, hogy minél több ember köteleződjön el a sport mellett, a díjak pedig megerősítenek ebben. A sportegyesület vezetősége felé ez egy óriási visszajelzés, hogy jó úton haladunk – mondta portálunknak Hornyák Attila elnök-helyettes.

Kiemelte, hogy továbbra is magas színvonalon szeretnék biztosítani a szakosztályok tagjainak részére a megfelelő színvonalú sportolási, versenyzési és edzési lehetőségeket.

Az egyesület sportolói szerepeltek olimpián, világbajnokságokon, Európa-bajnokságokon. Jelenleg is van az egyesületben több korosztályos válogatott kerettag is. A sportegyesület versenyzői érdemelték ki legnagyobb számban a Nógrád vármegye legeredményesebb sportolóinak járó elismerést. Táncosaik a versenyzés mellett rendszeresen vállalnak fellépéseket a városban és környéken. A magyar bajnokságokon több szakosztályból már eddig, több mint ezerszer álltak dobogóra a Vitalitás Sportegyesület versenyzői.

Több eseményt is szerveznek

Többször is rendezett már országos, megyei, illetve nemzetközi sportrendezvényeket is az egyesület, nevükhöz fűződik többek között az E-Bike Kupa, a fekvenyomó megyei bajnokság, a Palóc Cross, a Felhúzó gála, a Hagyományőrző íjászverseny, egyéb táncversenyek, kajak-kenu épszerűsítő verseny, valamint a Vitalitás Sportnap.

Az egyesület 2022-ben Balassagyarmat Város Önkormányzatától Pro Urbe díjban részesült, valamint elnyerte 2021-ben a Nógrád Vármegyei Civil Szervezete díjat. Versenyzői közül minden évben többen a Balassagyarmat Jó tanulója, jó sportolója kitüntetést is kiérdemlik és van már Magyarország Jó tanuló, jó sportoló díjas versenyzőjük is. Az egyesület mind eredményében és közösségi munkájában is példamutató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában