Elismerések

2023.10.01. 09:18

Balassagyarmaton adták át idén a nógrádi Prima-díjakat

Idén Balassagyarmat volt a házigazdája a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Nógrád vármegyei szervezet által rendezett 18. Nógrádi Prima Gálának.

Lukács Zsófia

Történelmi helyszínen vehették át elismeréseiket a díjazottak

Forrás: Nool.hu

Fotó: Lukács Zsófia

A Vármegyeházán tartott eseményen elsőként Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere mondott köszöntőt. Ismertette a helyszín történetét, amely többek között Mikszáth és Madách életében is meghatározó szerepet töltött be, majd köszönetét fejezte ki a szervezőknek, hogy Madách emlékévben Balassagyarmatot választották a gála helyszínéül. A rendezvényt Czékmánné Kelecsényi Ágnes, a VOSZ nógrádi elnöke nyitotta meg. 

 Czékmánné Kelecsényi Ágnes megnyitója
Fotó: Lukács Zsófia / Forrás: Nool.hu

– Úgy gondolom, az egyik legnagyobb kitüntetés az, amikor egy közösség, jelen esetben a vállalkozók közössége maga közül választja ki a környezetében tevékenykedő legkiválóbbakat – fogalmazott az elnök.

Závogyán Magdolna, kultúráért felelős államtitkár elmondta: Meggyőződésem, hogy ez a rendezvény felmutatja mindannak az eredményét, amiért a vállalkozók teljes hűséggel, feltétlen erőkifejtéssel, egymástól eltérő hivatásokban mindennap helytállnak. 

Díjat kapott a nagy múltú ceredi művésztelep is
Fotó: Lukács Zsófia / Forrás: Nool.hu

Az év vállalkozója díjat Szűcs Borbála, közgazdász, vállalkozó érdemelte ki. Ezt kövtően Balla Györgyit, a Kutyori Konyha Kft. vezetőjét szólították a színpadra, aki az év gyümölcs- és zöldségfeldolgozója elismerést vehette át. 2023-ban az év könyvkereskedője a Rédem Kft. lett, vezetője Demus Istvánné Zsuzsa. Az év vagyonvédelmi és biztonsági vállalkozása címet a Nógrád Solár System Kft. kapta, Becskereki Tamás vezetésével. Kertészeti vállalkozásként a Cédrus Kertészetet díjazták, Antal Zsolt és Antalné Takács Éva vezetésével.

A Nógrád Megye Társadalmi Szerepvállalása díjat Gál Tibor, MNG italnagyker alapítója kapta. Idén is átadták a Vállalkozók az Innovációért – Csillik Zoltán-díjat, melyet Puskás Zsolt és Puskás Tünde, az EXASOL Kft tulajdonosai, ügyvezetői vehettek át. A T. Német László Partneri Nívódíjjal Tarnóczi László újságíró, Magyar Örökség díjas rádióriporter munkáját ismerték el.

Külsős munkatársunk, Tarnóczi László partneri díjat vehetett át
Fotó: Lukács Zsófia / Forrás: Nool.hu

Három Príma-díjast választottak idén is a jelöltek közül. A Nógrád vármegyei Prima- díjat, tudomány kategóriában dr. Laczkó Tamás orvos, főigazgató helyettes, képzőművészet kategóriában a Ceredi Művészeti Alkotótábor, Magyar Sport kategóriában pedig a Vitalitás Sportegyesület vehette át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában