Világsiker

2023.08.13. 14:46

Negyedik helyen végzett a világbajnokságon a romhányi kerékpáros kiválóság

Hatalmas sikert ért el a skóciai Glasgowban rendezett multi-kerékpáros világbajnokság művészi teremkerékpáros szakágában a Romhányban edződő kiválóság, Varga Csaba. Szűkebb pátriánk nagyszerű versenyzője a felnőttek elit kategóriájának egyéni számában bejutott a döntőbe, ahol a negyedik helyen végzett.

Hegedűs Henrik

Hatalmas sikert ért el a skóciai multi-kerékpáros világbajnokságon Varga Csaba

Forrás: Facebook

A nyugat-nógrádi sportoló a huszonkét fős nemzetközi mezőnyben elsősorban a selejtezőben mutatott tökéletes formájának köszönhette a fináléba való jutást, amit a magyar válogatott szakvezetése és ő maga is ritka nagy bravúrnak minősített. A 162.92 pontos teljesítményével épp megelőzte a mögötte ötödikként záró honfitársát, Schön Martint. Ez a produkció pedig azt jelentette, hogy a szombat esti programban még egyszer bemutathatta látványos gyakorlatát, immár az érmekért csatázva.

A négyes döntőben elsőként gurult az Emirates Arena szépszámú közönsége elé, ami felért egy jutalomjátékkal. Bár az előadása közben néhány hibát is elkövetett, ami lábletételekkel járt, de végig magabiztosan kezelte a járművét, elsőrangú érzékkel egyensúlyozott a kormányon, pörgött-forgott a kerékpár nyergében az öt perces gyakorlata során. 

A zsűri végül 147.33 pontra értékelte Varga Csaba bemutatóját, amellyel ugyan nem tudott előbbre lépni a rangsorban, de az egész magyar világbajnoki küldöttség – beleértve a pályakerékpáros, az országúti, a hegyi és a BMX szakágakat is – legkiemelkedőbb eredményét érte el. A világbajnokságot a férfi elit művészi teremkerékpárosok között a legnagyobb favorit, a hetedik egyéni vb-aranyát elnyerő német Lukas Kohl nyerte.

A vasárnapi zárónapon az ugyancsak romhányi Hugyecz Zsófiának szoríthatunk a női felnőtt egyéni viadalon, akinek célja a legjobb tíz közé jutás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában