Autósport

2023.07.18. 11:52

Nem sikerült bevenni Egert, az árokban kötött ki a nógrádi duó

Nagyon jó előjelekkel vágott neki a HRC East Eger Rally-nak Kerekes Bence és Szőllős Róbert, valamint a Lada VFTS.

Bakos László

Az árokban állt meg a Lada

Forrás: Beküldött fotó

A felkészülésről Szőllős Róbert navigátorral beszélgettünk.

 –A sikeres Salgó Rally után ki szerettük volna próbálni magunkat „idegen” pályán, más környezetben is. Erre az Eger Rally kínálta a legjobb lehetőséget. A szakaszok egy részét már ismertem, de a felkészülést teljesen az alapoktól építettük fel, mert Bence ezeken a gyorsaságikon még soha nem versenyzett. Ehhez mérten írtuk meg az itinert, próbáltunk a lehető legjobbat kihozni ebből a hétvégéből. Sajnos az utolsó gyorsasági szakaszon nekimentünk egy szalmabálából épült lassítónak, ami kiszakította a futóművet, majd az út melletti árokba is beestünk. Ha nincs ott egy nagyobb bokor, akkor lehet, hogy a tetején is átfordult volna a kocsi. Így szerencsésen végződött valamelyest ez a találkozó a szalmabálával, az autóban viszont tetemes kár keletkezett –  mesélte a navigátor.

Biztató előjelekkel indult a páros
Biztató előjelekkel indult a páros
Forrás:  Beküldött fotó

Kerekes Bence szerint is a felkészülés és a versennyel kapcsolatos előzmények kiválóan alakultak.

 – Jó hangulatban, óriási kedvvel és energiával, komoly szervízcsapattal vettünk részt a megmérettetésen. Pedig az időjárás nem volt a legkedvezőbb, sem embernek, sem gépnek, hiszen trópusi meleg jellemezte a hétvégét. Robi erre azt mondta, hogy mindenkinek egyformán melege van, egyformák a körülmények. A technika ördögét nem sikerült kiűzni a versenyautóból. A vasárnapi második  gyorsasági szakasz felénél kiesett a váltókar. Olyan szerencsétlenül, hogy amikor lenyomtam kuplungpedált, azt is elhajlította. Menet közben lehetetlen volt kiszedni, így második fokozatban hajtottunk végig a maradék távon. A cél után megálltunk és sikerült kijavítani a hibát, majd a következő gyorsasági szakaszon mindjárt a kategória élvonalához képest nagyon jó időt futottunk – emlékezett vissza a sofőr.

Ezután következett egy szerviz, ami minden problémát orvosolt és ment is a folytatásra a nógrádi páros, ahol egész jó eredményeket értek el. 

 – Az utolsó szakasz előtt Robinak kétszer is meg kellett tolni az autó egy siroki várakozás után, mire az életre kelt. A harmadik kilométernél lévő lassító aztán sajnos megpecsételte a sorsunkat. Még a belső kamerás felvételek elemzése folyamatban van, érzésem szerint túl nagy volt a lendület a lassító bejárati ívén, és beleakadt a kerék a bálába. A Dobó térre már nem érkeztünk meg, pedig egy nagyon jól megrendezett, és lebonyolított, versenyzőbarát szervezés volt az egész rali. Nagyon sajnáltuk a történteket, az a fontos, hogy nekünk nem lett semmi bajunk. Az autó helyreállítása már folyamatban van, legközelebb a Cereden megrendezett ralin már indulni is szeretnénk két hét múlva. Jövőre pedig bevesszük Eger várát… – foglalta össze a történteket Kerekes Bence.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában