Nool.hu videó

2023.07.24. 09:00

A Hír-Sat BHC és a Multichem Szentendre sikerével ért véget a XIII. Salgó Cup (fotók, videók)

Vasárnap a helyosztóké volt a főszerep a Kecskés József Strandarénában.

Nool.hu

A látványos megmozdulásokból vasárnap sem volt hiány

Forrás: NOOL

Fotó: Hűvösi Csaba

Ahogy már korábban beszámoltunk róla, hétvégén Salgótarjánban rendezték a XIII. Salgó Cup elnevezésű nemzetközi strandkézilabda tornát, amely az idei Nemzeti Strandkézilabda Bajnokság hetedik fordulója is egyben.

Vasárnap délelőtt már a végső elsőség volt a tét a XIII. Salgó Cup-on. A csoportból továbbjutott csapatok a negyeddöntőben (a férfiak a nyolcaddöntőben) vitézkedtek, majd a nap során eljutottunk mind a két nemnél a fináléig, ahol végül a férfiaknál a Hír-Sat BHC, míg a nőknél Multichem Szentendre bizonyult a legjobbnak. Nézzük a vasárnapi eredményeket!
Eredmények:

Férfiak (zárójelben a külföldi csapat nemzete):

Nyolcaddöntő: Balassa SE Balassagyarmat – MKS Delfin Grudziadz (POL) 0–2, Győri Strand Club SE – BHC Zagreb (CRO) 1–2, KVSE-Pureco – Kalászi BHC 1–2, Balonmano Playa Barbate (ESP) – DINAMIT BHC 1–2.

Negyeddöntők: Salgótarjáni Strandépítők – MKS Delfin Grudziadz (POL) 2–0, Beach Stars – BHC Zagreb (CRO) 2–0, Kalászi BHC – Hír-Sat BHC 0–2, DINAMIT BHC – BHC Student (SRB) 0–2.

Elődöntő: Hír-Sat BHC – Beach Stars 2–0, BHC Student (SRB) – Salgótarjáni Strandépítők 2–1.

17. helyért: Green Cobras BHC – Strandépítők Senior 2–1. 15. helyért: Sivatagi Vihar SZKSK – Műegyetemi Atlétikai és Football Club 2–0. 13. helyért: SZISE-Lupa-B.M. – SC Squadra Buda 0–2. 11. helyért: Balassa SE Balassagyarmat – Győri Strand Club SE 1–2. 9. helyért: Balonmano Playa Barbate (ESP) – KVSE-Pureco 2–0. 7. helyért: DINAMIT BHC – BHC Zagreb (CRO) 1–2. 5. helyért: MKS Delfin Grudziadz (POL) – Kalászi BHC 2–0. Bronzmérkőzés: Salgótarjáni Strandépítők – Beach Stars 0–2.

Döntő: BHC Student (SRB) – Hír-Sat BHC 0–2.

Nagy Balázs, a Hír-Stat BHC csapatkapitánya: – Salgótarjánba már több éve járunk a csapattal, mindig örömmel érkezünk, ami nem is véletlen, hiszen a torna színvonala kimagasló a magyar mezőnyben. Kiválóan éreztük magunkat, a szervezés hibátlan volt, élveztük az ittlétet. A csapategységünknek köszönhetjük ezt az eredményt, nagyot harcoltunk egymásért. Amikor valakinek nem ment, akkor tudtunk cserélni és átlendültünk a nehézségeken. A fináléban egy szoros első szett után a másodikban tudtunk stabilizálni a védekezésünket, amit a 16 kapott pont jól jelez.

Somogyi Tibor, a Hír-Stat BHC vezetőedzője: – Összességében úgy látom, hogy a pénteki nagy eső ellenére a szervezés, a torna nagyon jó körülmények között zajlott, kiválóan éreztük magunkat, persze ehhez az is hozzájárult, hogy nyertünk. A sikerünket a csapatunk összeszokottsága és a rutin biztosította, kiváló játékosok alkotják a keretet, akik a válogatott gerincét is adják. Ez a nyár is eddig nagyon szépen alakul, kezdünk kiemelkedni újra a magyar mezőnyből, remek együttesünk van. A fináléban szerintem abban múltuk felül a szerb srácokat, hogy sokkal egységesebbek voltunk. Volt náluk magyar srác – igaz nálunk is volt egy horvát fiú – de valahogy mi sokkal könnyebben beépítettük a játékosunkat és mentális fölényben is voltunk.

Különdíjak: Nógrád vármegye legjobb játékosa: Békési Dominik (Salgótarjáni Strandépítők), a legjobb védőjátékos: Sápi Adorján (Hír-Sat BHC), legjobb kapus: Stevan Ciric (BHC Student), a legjobb játékos: Homor Dániel (Salgótarjáni Strandépítők).

Nők (zárójelben a külföldi csapat nemzete):

Negyeddöntők: SZISE-Lupa-D.M. – Multichem Szentendre 0–2, OVB Beach Girls – BHT Conkret Byczki (POL) 2–0, Strandépítők Girls – Hiekka Hauskaa (NED) 1–2, New Wave – Farkasvár-KDSE 1–2.

Elődöntők: Hiekka Hauskaa (NED) – Farkasvár-KDSE 2–1, Multichem Szentendre – OVB Beach Girls 2–1.

13. helyért: Strandépítők Csibék – Alba Fehérvár 1–2. 11. helyért: KS AZS Warszawa (POL) – Strandépítők Girls Senior 1–2. 9. helyért: HelloLányok-KFSE – SZISE-MANGO 2–0, 7. helyért: BHT Conkret Byczki (POL) – Strandépítők Girls 2–1, 5. helyért: SZISE-Lupa-D.M. – New Wave 2–0. Bronzmérkőzés: OVB Beach Girls – Farkasvár-KDSE 2–0.

Döntő: Multichem Szentendre – Hiekka Hauskaa (NED) 2–0.

Gróz Kitti, a Multichem Szentendre csapatkapitánya: – Nagyon jól éreztük magunkat a hétvégén, de mindig jó itt lenni Salgótarjánban. Sokadik éve már, hogy jövünk a lányokkal, hála istennek az időjárás is jóra fordult szombaton és vasárnap. Lépésről-lépésre haladtunk előre a tornán, úgy gondolom, hogy a hétvége végére összeértünk és ez volt a siker kulcsa. Egy lendületes, ügyes holland együttessel találkoztunk a fináléban, de nagyon összeszedett volt a gárda és ki tudtunk használni ellenfelünk gyengébb periódusait. 

Rapi Róbert, a Multichem Szentendre vezetőedzője: – Salgótarjánba mindig öröm jönni, azt gondolom, hogy mindig egy nagyon jó hangulatú, rangos tornát sikerül itt megszervezni és lebonyolítani. Remekül érezzük magunkat, nyilván sokat dob ezen, hogy nyertünk, mert szeretünk győzni, tavaly is mi diadalmaskodtunk, idén is és ez nagy siker. Építkeztünk folyamatosan a hétvége folyamán, küzdöttünk kisebb sérülésekkel, illetve csatlakoztak szombaton és vasárnap is játékosok a csapathoz, de nekünk egyértelműen a jövő heti bajnoki döntő a legfontosabb. A fináléhoz hozzá tartozik, hogy többen voltunk, mint ellenfelünk, akik nyolc fővel játszották végig a három napot. Véleményem szerint fizikálisan tudtunk a holland gárda fölé nőni.

Különdíjasok: Nógrád vármegye legjobb játékosa: Csaba Alexa (Strandépítők Girls Senior), a legjobb védőjátékos: Czifrik Sára (Farkasvári-KDSE), a legjobb kapus: Kókai Ágnes (Multichem Szentendre), a legjobb játékos: Lise Fokkens (Hiekka Hauskaa).

Hűvösi Csaba fényképei a zárónapról:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában