Nool.hu videó

2023.06.12. 10:26

Amatőr MMA bajnok lett a pásztóiak büszkesége (videó)

A Pásztói Szabadidő SE MMA szakosztályának képviselői Győrszentivánon léptek ketrecbe.

B.L.

Koczka Bernát (jobbra) a két tanítványával

Forrás: Beküldött

Koczka Bernát, a szakosztály vezetője arról számolt be portálunknak, hogy két elsőmeccses sportolóval neveztek be a bajnokságra. Az ecsegi Kunyu Nikolasz 17 évesen a junior 70,3 kilós súlycsoportban egy hatfős torna keretében bunyózott a ketrecben élete első MMA mérkőzésén, ahol Tóth Kovács Gergely, a Mátra Kempo SE versenyzője állította meg menetelését a dobogó csúcsa felé. 

A meccs gyönyörű földrevitellel és dominanciával kezdődött a nógrádi harcos részéről, viszont a földön egy elhibázott pozícióváltás következtében alulra került. Később Nikolasz befogott egy egyenes lábfeszítést álló ellenfelén, viszont ledönteni nem tudta, Gergő ezt kihasználva bevitt pár ütést a nógrádinak, ami koordinációs problémákat okozott az ifjú tehetségnél, így a bíró beszüntette a mérkőzést Ground&Pound TKO-val. A pásztóiak versenyzője így a harmadik helyen zárt.

A pásztóiak másik harcosa, a karancslapujtői Botos Viktor a felnőttek 77 kilós mezőnyében indult, ellenfele a West Warriors SE versenyzője, Barcza Dávid volt. Az első menet Viktor részéről görcsösen indult, támadásaiba beleadott mindent, bízva egy gyors KO-ban. Ezt ellenfele kiválóan kezelte, és földharcban a nógrádi fölé tudott kerekedni, így ez a menet egyértelműen Dávidé volt. Viszont jött a második menet, ahol Viktor combrúgása miatt lekerültek a földre teknős pozícióba, ahol a pásztóiak büszkesége egy Anacondának nevezett karkulcs fojtással nyert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában