Nool.hu videó

2023.05.14. 14:05

Ismét a barátság jegyében rúgták a bőrlabdát (fotók, videó)

Hét csapat vett részt a hatodik alkalommal megrendezett megmérettetésen a Salgótarjáni Sportcentrum műfüves pályáján.

Langa Attila

Hatodik alakommal rendezték meg a napokban a sportbarátok focitornáját, amely egyben a II. Kálmán Zoltán Emléktorna nevet is viselte. Barátai ezzel is szeretnének emléket állítani a korábbi játékvezetőnek, sokak közeli barátjának, kollégájának.

– Hat évvel korábban, egy születésnapi összejövetelen került szóba, hogy a jelenlévő MÁV dolgozó kollégái és a volt játékvezető társai játszhatnának egymás ellen egy barátságos mérkőzést. Az első alkalommal így két csapatról szólt a torna, majd mások is jelezték részvételi szándékukat, így bővült a meghívott csapatok száma. Idén már hatodik alakalommal sikerült megrendezni a baráti megmérettetést, amely által egy barátunk, Kálmán Zoltán emlékének is szerettünk volna adózni – mondta Lovasi János főszervező.

A tornán idén hét csapat vett részt, akik többsége állandósult az elmúlt években. A játékosok az ünnepélyes eredményhirdetést követően, a harmadik félidőkor méltó levezetésen vettek részt közösen, egy tál meleg étel és némi ital mellett megbeszélve a mérkőzéseket. A tornán részt vevő csapatok: Karancsvölgye, MÁV Bp. Keleti pályaudvar, MÁV Miskolc, Szolnok megyei játékvezetők, Nógrád megyei inaktív játékvezetők, Volánbusz Salgótarján, Hatvani Vasutasok (Fortuna Rail). A labdakergetéskor minden esetben a barátság kerül előtérbe, hiszen Vilinyi József játékvezetőnek nem kellett felmutatnia büntetőlapot, de izgalmakban most sem volt hiány.

Az eredményhirdetéskor Lovasi János főszervező megköszönte minden támogatónak a segítségét, valamint a megjelent sportemberek megjelenését. Ezt követően átadásra kerültek a díjak, majd nótaszó mellett fogyasztották el a vacsorát, és ittak meg pár italt megbeszélve az összecsapásokat.

Eredmények, csoportmérkőzések: Nógrád – Karancsvölgye 3–2, Hatvan – Volánbusz 1–0, Szolnok – Keleti P.U. 2–0, Miskolc – Nógrád 0–1, Volánbusz – Szolnok 1–2, Hatvan – Keleti P.U. 2–0, Karancsvölgye – Miskolc 0–1, Volánbusz – Keleti P.U. 2–1, Szolnok – Hatvan 0–1.

Helyosztók, 5-6. helyért: Karancsvölgye – Volánbusz 0–1.

Bronzmérkőzés: Miskolc – Szolnok 0–0, bu.: 3–1.

Döntő: Nógrád – Hatvan 2–0.

Végeredmény: 1. Nógrád megyei inaktív játékvezetők, 2. Hatvani Vasutasok (Fortuna Rail), 3. MÁV Miskolc, 4. Szolnok megyei játékvezetők, 5. Volánbusz Salgótarján, 6. Karancsvölgye, 7. MÁV Bp. Keleti pályaudvar.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában