Labdarúgás

2023.05.15. 14:45

A közvetlen rivális ellen sem ment a Bánknak

Az utolsó előtti, harmincheteik fordulóra került sor az NB III. Közép csoportjában.

Stefán Antal

A Bánk-Dalnoki Akadémia (kék mezben) csapata a forduló előtt közvetlenül előtte álló Dabas ellen sem tudott pontot szerezni.

Forrás: NOOL | Archív fotó

Fotó: Szabo Peter

A sokáig emberhátrányban futballozó nyugat-nógrádiak ismét kikaptak
Vasárnap végig esős időben rendezték a Bánk-Dalnoki Akadémia idei utolsó hazai összecsapását, melynek alkalmával a Dabas látogatott Berkenyére. A vendégek igen pocsék tavaszt produkáltak, hiszen a középmezőnyből egészen a tizenhetedik pozícióig estek vissza.
A mérkőzés nagy iramban, sok párharccal kezdődött, már az első pillanatoktól nagy lehetőségeket jegyezhettünk fel mindkét oldalon, de a kapusok a helyükön voltak. A huszadik percben Pleszkán iramodott meg a saját térfeléről, majd senkitől sem zavartatva, húsz méterről óriási gólt rúgott a bánki kapu bal felső sarkában. A bekapott találat megzavarta a házigazdákat, a dabasiak átvették az irányítást az addig kiegyenlített meccsen. Bő fél óra játék után ismét az első gól szerzője volt a főszereplő, aki Erős Ronald pazar passza után ziccerből is kíméletlen befejezőnek bizonyult. A kétgólos előny kissé elaltatta a dabasiakat és Kiss Károly rögtön szépített, miután egy bedobás utáni lecsorgót bombázott a hálóba. Az öröm azonban nem tartott sokáig, hiszen ezután szinte azonnal megfogyatkozott a nógrádi gárda, miután Darabont Gábor megkapta a második sárga lapos figyelmeztetését.
A szünet után nem érződött a vendég együttes emberelőnye a játékban, koncentráltan futballozott a Bánk és lehetőségei is voltak az egyenlítésre, de ezek kimaradtak. A játékrész közepén aztán eldőltek a lényegi kérdések, miután egy szöglet utáni kavarodás után betuszkolták harmadik góljukat is a Pest vármegyeiek.
Összességében elmondható, hogy mindent megtettek szűkebb hazánk fiai, de nem sikerült a szép hazai búcsú, talán majd Szekszárdon a zárónapon még összejöhet egy pont a szezon második felében szintén leeresztő rivális ellen.
NB III. Közép csoport, 37. forduló:
Bánk-Dalnoki Akadémia – Meton-FC Dabas SE 1–3 (1–2)
Berkenye, 50 néző, vezette: Virág A. B. (Molnár I., Frank V. L.)
Bánk-Dalnoki Akadémia: Darabont D. (Szlama) – Molnár M., Hajdu (Nagy Zs.), Frey, Seres – Darabont G., Kócsa – Fellegi (Haronisz), Szentpéteri (Fogarasi), Török – Kiss K. (Farkas Z.). Vezetőedző: Tábori Ákos.
Meton-FC Dabas SE: Berta – Földesi, Domokos, Dudás, Forgács – Lettner (Karcag), Erős (Lux), Majzik – Surman (Soóky), Csima (Zsigmond), Pleszkán (Molnár Z.). Vezetőedző: Tóth László
Gl.: Kiss K. (34.), ill. Pleszkán (20., 32.), Molnár Z. (65.). Sárga lap: Majzik, Földes. Kiállítva: Darabont G. (36. – Bánk-Dalnoki Akadémia)
Tábori Ákos: – Küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl. Tudtuk, hogy a Dabasnak egy fontos meccs, így kicsit bosszantó az, hogy nekünk igazából tét nélküli mérkőzést kellett volna játszani, de ennek ellenére nem vagyunk felszabadultak, görcsösen akarunk, a gólszerzéstől kezdve a védekezésig. Nem értem! Ez egy fontos, kérdés lesz, hogy miért történik ez így. Egy szerintem véleményes piros lap nehezítette az első félidőben a játékunkat, ami meg is pecsételte a találkozó kimenetelét. Ismét voltak bemutatkozók, fiatalok. Gratulálok a Dabasnak és további sok sikert kívánok nekik!
Tóth László: – Nehéz mérkőzésre számítottunk, azt is kaptuk, ráadásul a pályaviszonyok és az időjárás sem kedveztek nekünk. Igazából taktikai dolgok annyira nem is kerültek előtérbe, ez inkább ma a harcról szólt, illetve arról, hogy ki akar jobban. Szerencsére mi jöttünk ki jól ebből a meccsből. Úgy kellett ez a három pont, mint egy falat kenyér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában