K1

2023.04.19. 11:00

Országos bajnokok a Borbélyban

Bajáról két arany- és egy ezüstéremmel térhettek haza az iskola diákjai.

Stefán Antal

A Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Borbély Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai közül három tanuló is dobogóra állhatott a 13-15 évesek korosztályos országos versenyében: Berki Norbert Brendon (1/9.b) és Vidák Manuel (ugyancsak 1/9. b osztályos tanuló) saját súlycsoportjában a WFC K-1 Magyar Bajnokságon egyaránt első helyezést ért el. Danyi Dominik Ákos (1/9. a) pedig a Berki Norbert Brendonnal vívott házi döntőn ezüstérmet szerzett.

Remek eredményekkel térhettek haza a nógrádi diákok.
Remek eredményekkel térhettek haza a nógrádi diákok.
Forrás: Beküldött fotó

A ringversenyek elitjének számító K1 korosztályos seregszemléjének a hétvégén Baja városa adott otthon, ide 41 egyesület 270 versenyzőjét delegálta. Kövesi Tibor, a Salgó Fight Sportegyesület elnöke, s vezetőedzője elmondta: Négy versenyzőjét nevezte a salgótarjáni csapat a full kontakt ágban, Oláh Dominik ugyan kiesett, de a csapat másik három, borbélyos tagja imponálóan szerepelt. Vidák Manuel magabiztosan menetelt a dobogó tetejére, s mind Danyi Dominik Ákos, mind pedig Berki Norbert Brendon meggyőző fölénnyel jutott el a döntőig, amely Berki Norbert Brendont hozta ki győztesként. Kövesi Tibor hozzátette: tanítványai heti 3-4 edzéssel, továbbá heti két futóedzéssel készültek, jól küzdöttek az országos versenyben, s megérdemelten gyűjtötték be a trófeákat.

A WFC Hungary – Független Harcosok Szövetsége (World Fighters Corporation) 20 éve a világ 56 országában szervezi ringes küzdősport ezen ágának versenyeit. Hét éve működik aktívan Magyarországon, bejegyzett szövetségként 2021. február óta. Ez idő alatt több Országos, Nemzetközi Bajnokságot és Gála rendezvényt bonyolítottak már le az ország több településén. A WFC Hungary Szövetség sportolói Világbajnoki, Nemzetközi és Országos Bajnoki címeket értek már el, a szervezet az utánpótlás és a felnőtt versenysport elkötelezett támogatója. Hazánkban a szövetség 70 tagegyesületet ölel fel, nyitottak minden harcművészeti és küzdősport hátteréből érkező egyesület és sportoló előtt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában