Talent 2019

2023.04.19. 06:58

Aktív szerepet töltenek be Balassagyarmat sportéletében: díjjal ismerték el az egyesület tevékenységét

A Talent 2019 Sportegyesület megalakulása óta aktív szerepet tölt be Balassagyarmat és a térség sportéletében. Ennek köszönhetően a város önkormányzata Balassagyarmat Közösségéért-díjat adományozott a szervezet részére a közelmúltban.

Lászlók Judit

A közelmúltban Balassagyarmat Közösségéért-díjjal ismerték el a Talent 2019 Sportegyesület eddigi munkásságát

Forrás: Nool

Fotó: E-L. Zs.

Mohácsi László, a Talent 2019 Sportegyesület elnöke portálunk érdeklődésére elmondta: alig négyéves fennállásuk óta több sikert is a magukénak tudhatnak. Ugyanis a futsal utánpótlás csapataik minden korosztályban (U13, U15, U17, U20, Leány U15) sikeresen szerepeltek és képviselték a várost, valamint a térséget. 

Eddigi legszebb eredményük, hogy a 2022/2023. évadban az U17-es csapatuk első helyezést ért el a Pest Megyei Futsa7vége versenysorozatban. A felnőtt férfi futsal csapatuk pedig aranyérmes lett a Heves vármegyei regionális felnőtt bajnokságban tavaly. Így idén már a Futsal NB-III Budapesti csoportjában játszhatnak, ahol jelenleg is nagy csatában vannak a dobogós helyezésekért. Az országos Férfi Futsal Magyar Kupában pedig továbbjutottak az ország legjobb tizenhat csapata közé.

– Az U17-es nagypályás csapatunk is kiemelkedő versenyidőszakban van, hiszen az eddigi eredmények alapján az Magyar Labdarúgó Szövetség Regionális közép "A" csoportjából – a megyénkben egyedüliként – a felsőház rájátszásába került – mondta Mohácsi László. Kifejtette továbbá: korábban az önkormányzattal közösen számos programot szerveztek. Ilyen volt például a városi jégpálya működtetése, a téli vásárok, az óvodás programok, a sportágválasztók, az óvodai úszásoktatás, valamint a sportnapok. Utóbbin 2019-ben a közreműködésükkel Carlos Puyol és Cafu, két egykori világbajnok labdarúgó is részt vett. 

– Ezenkívül számos sporttal kapcsolatos beruházás is megvalósult a közreműködésünkkel a városban. Ezek közé tartozik a Játékvár Tagóvoda, a Cseperedő Tagóvoda, a Balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola és a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum műfüves sportpályája is – emelte ki Mohácsi László. 

Mindezen eredmények pedig nem kerülték el a városvezetés figyelmét sem, így a közelmúltban Balassagyarmat Közösségéért-díjjal ismerték el a sportegyesület eddigi munkásságát. 

Terveik szerint az atlétika is bekerül a sportágaik közé

– A Talent 2019 Sportegyesület megalakulása óta nyíltan, tisztelettel és becsülettel közelít a gyerekek, szülők és a támogatók felé, próbálunk megfelelni az elvárásoknak. Ezért is jelent nagy büszkeséget számunkra ez a díj, hiszen elismerték a város közösségéért tett erőfeszítéseinket, munkánkat – fogalmazott Mohácsi László, aki nagyon hálás a sportegyesület vezetésének, munkatársainak, az edzőknek, a játékosoknak, a szülőknek, a támogatóknak, hiszen mindez nélkülük nem valósulhatott volna meg. 

Mohácsi László végül kitért arra is, hogy a jövőben is szeretnének aktívan részt venni Balassagyarmat sportéletében, továbbá szakmailag és infrastrukturálisan is fejlődni akarnak, a futsal és labdarúgás területén egyaránt. Ugyanakkor terveik szerint az atlétika is bekerül a sportágaik közé, ezáltal pedig kihasználhatják majd az új atlétikai pálya által kínált lehetőségeket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában