Labdarúgás

2023.04.03. 19:52

A ráadásban kapott ki a Bánk a Paks II. ellen

A huszonkilencedik játéknapot rendezték meg az NB III. Közép csoportjában.

Stefán Antal

A Bánk-Dalnoki Akadémia (kék mezben) csapata a forduló előtt közvetlenül előtte álló Dabas ellen sem tudott pontot szerezni.

Forrás: NOOL | Archív fotó

Fotó: Szabo Peter

Vasárnap délután Berkenyén látta vendégül a Paks második együttesét a Bánk-Dalnoki Akadémia. Az előjelek nem sok jóval kecsegtettek a hazaiak számára, hiszen Tábori Ákos gárdája november közepén győzött utoljára a bajnokságban, míg a látogatók masszív középcsapatnak számítanak az osztályban.
A találkozó első félidejében nem jegyezhettünk fel túl sok eseményt, kisebb helyzetek adódtak mindkét kapu előtt, de gól nem született. A térfélcserét követően azonban gyorsan felpörögtek az események. Bő negyedóra játék után tizenegyeshez jutott a Bánk, amit az elmúlt hetekben jó formában futballozó Rosta Levente magabiztosan értékesített, így előnyben voltak a házigazdák. Örömük azonban nem tartott sokáig, hiszen nem egészen öt perccel később kiegyenlítettek a paksiak. A hátralévő időben nagy energiát mozgósított a győzelemért a Nógrád vármegyei együttes, de nem sikerült megszerezni a második találatot, sőt a háromperces ráadás utolsó másodpercében még hátra volt a feketeleves. Ekkor ugyanis szöglethez jutottak a vendégek, akik egy szép variáció után Gyurkits fejese révén ismét a kapuba találtak és megnyerték a meccset. A középkezdésre már nem is jutott idő, így kijelenthetjük, hogy rendkívül balszerencsés módon szenvedett vereséget a bennmaradás szempontjából szinte már reménytelen helyzetben lévő vendéglátók.


NB III. Közép csoport, 29. forduló:
Bánk-Dalnoki Akadémia–Paksi FC II. 1–2 (0–0)
Berkenye, 50 néző, vezette: Újhelyi T. (Dobos D., Végh M.)
Bánk-Dalnoki Akadémia: Zima – Petrezselyem, Hajdu, Frey, Molnár M. – Darabont G., Török (Fellegi) – Király O. (Szentpéteri), Kócsa, Rosta (Sápi) – Kiss K. (Haronisz). Edző: Tábori Ákos.
Paksi FC II.: Simon B. – Ádám D. (Gregor), Pupp, Osztermájer – Szécsi (Skripek), Skribek, Nagy M. (Nagy R.), Nyári (Ribár), Görög – Gyurkits, Pesti. Edző: Kindl István.
Gl.: Rosta (61.), ill. Pesti (66.), Gyurkits (93.). Sárga lap: Török, Haronisz.
Tábori Ákos: – Még most is sokkhatás alatt vagyok! Olyan érzéseim vannak, mint amit a filmekben látunk: az utolsó momentum egy szögletgól, majd lefújják a mérkőzést és ismét így kaptunk ki. Nagyon bosszantó! Egész meccsen jobban játszottunk, felénk billent a mérleg, megvoltak a lehetőségeink, veszélyesebbek voltunk, mint az ellenfél, nagyon nehéz erre mit mondani. A csapatomra nem lehet panasz, mindent megtettek, ami tőlük telt, nagyon akartuk a győzelmet, de sajnos ismét rosszul alakult a vége.
Kindl István: – Ebben a szezonban – ugyan nem a mai meccsen – tettünk annyit, hogy egyszer a végén valami becsorogjon nekünk. Rossz minőségű, kis pályán, egy igen gyenge színvonalú találkozón, sok hibával játszottunk és küszködtünk, de a végén egy gyönyörű fejes góllal sikerült megszerezni a három pontot. Sajnálom a hazaiakat, kicsit balszerencsések voltak.

A bajnokság állása:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában