Labdarúgás

2023.03.31. 15:51

Az Érsekvadkert II. és a Rétság bronzcsatán csaphat össze

A tizenhetedik forduló következik a Megyei III. osztály két csoportjában.

Nool

A Nógrádsipek (kék mezben) együttese idegenben, míg a Kazár csapata hazai pályán játszik a hétvégén

Forrás: Nool | Archív fotó

Fotó: Hegedűs Márk

Megyei III. osztály

Keleti csoport, 17. forduló:
Nógrádmegyer BSE (10.) – Ecseg SE (1.)

Nógrádmegyer, szombat, 13.30 óra

Megsüvegelendő győzelmet ért el a Vizslás otthonában a Nógrádmegyer az előző játéknapon, így önbizalommal telve tekinthet az Ecseg elleni mérkőzés elé a hazai gárda. A listavezető ezzel szemben kétgólos előnyről kapott ki otthon a Cered ellen, ráadásul az akkor kapott két piros lap miatt eltiltásokkal is számolnia kell Mihalik Szebasztiánéknak. Nem lesz egy egyszerű csörte ez a találkozó, amibe beletörhet az ecsegiek bicskája.

Tippünk: 3–3

Karancsberényi VSFC (8.) – Nógrádsipeki SE (5.)

Karancsberény, szombat, 13.30 óra

Ugyan a táblázaton a vendégek állnak előkelőbb pozícióban, Kelecsényi Gábor együttese nem remekelt az elmúlt hetekben. Az utolsó helyen tanyázó, még pont nélküli Felsőtold otthonában is majdnem kikaptak, az utolsó hat percben sikerült csak a fordítás. A házigazdák otthon gyűjtöttek már be szép skalpokat, itt a lehetőség, hogy ezt a listát tovább bővítsék.

Tippünk: 2–1

Kazár KSE (11.) – Vizslási SE (3.)

Kazár, vasárnap, 14 óra

Szomszédvárak csapnak össze ebben a párosításban Kazáron vasárnap délután. A vendéglátok értékes pontot szereztek Karancsságon a Feláldozhatók vendégeként, sőt akár a győzelmet is bezsebelhették volna. A Vizslás váratlan vereségbe szaladt bele hazai környezetben a Nógrádmegyer ellen, így akár szoros csata is kialakulhat ezen a derbin.

Tippünk: 1–2

Rimóci SE (6.) – Somos-MTSE II. (2.)

Rimóc, vasárnap, 16.30 óra

A háromhetes kényszerszünet után újra pályára lép a táblázaton második, a vesztett pontok tekintetében viszonyt első helyen álló Somos-Mátraterenye II. Ez a fellépés azonban nem lesz sétagalopp, hiszen a rajtuk kívül legjobb formában játszó Rimóc otthonába látogatnak, akik egy esetleges sikerrel igen komolyan bekapcsolódhatnak a dobogóért folyó viaskodásba. Kiegyenlített meccs lesz, de talán hajszállal még így is a vendégek az esélyesebbek.

Tippünk: 2–3

Ceredvölgye SE (7.) – Felsőtoldi Cserhát TSE (12.)

Cered, vasárnap, 16.30 óra

Kalapemelést érdemlő sikerrel rukkolt elő az Ecseg otthonában a Cered az elmúlt hétvégén, így bizakodva tekinthetnek a hétvégi összecsapás elé. A Felsőtold is közel járt az első pont vagy akár pontok begyűjtéséhez, de a Nógrádsipeknek végül sikerült a fordítás a véghajrában. Mindent összegezve a házigazdák az egyértelmű esélyesek, de nem lankadhat a koncentrációjuk, ha igazolni szeretnék a papírformát.

Tippünk: 3–1

Szabadnapos: Feláldozhatók SE, Nagylóc SE.

Megyei III. osztály, Nyugati csoport, 17. forduló:

Dejtár SE (2.) – Ipolyszög SE (9.)

Dejtár, szombat, 13.30 óra

Szépen menetel a Dejtár az egész idényben, a Patak elleni rangadót leszámítva hibátlan mérleggel rendelkeznek Gál Normanék. A látogatók ugyan megszorongatták az előző fordulóban a harmadik helyen álló Érsekvadkert II. együttesét, rég nem szereztek már pontot a bajnokságban. Ennek fényében kötelező lenne a három pont begyűjtése az aranyéremről álmodozó dejtáriaknak.

Tippünk: 4–1

Kétbodony SE (6.) – Bernecebaráti (7.)

Kétbodony, szombat, 13.30 óra

Nagyon hasonló játékerőt és formát mutató csapatok csapnak össze ebben a párosításban. Mindkét alakulat tizennyolc pontot szorgoskodott eddig össze a szezonban és legalább négy forduló óta veretlenek. Rétságról is egy-egy értékes ponttal távozhattak az előző fordulókban, így nüanszok dönthetnek ebben a csörtében, ha egyáltalán lesz győztese ennek a összecsapásnak.

Tippünk: 1–1

Egyházasdengeleg FE (12.) – Keszegi SE (10.)

Egyházasdengeleg, vasárnap, 13.30 óra

Alsóházi párbajra kerül sor Egyházasdengelegen ebben a párharcban vasárnap. A vendéglátók ugyan az utolsó helyen állnak, egy esetleges sikerrel akár három pozíciót is előre ugorhatnak, míg a Keszeg a győzelmével kicsit elléphetne a tabella hátsó részében lévő riválisoktól. Nagy csatára van kilátás, de az őszhöz hasonlóan talán most is megtréfálhatják ellenfelüket a dengelegiek.

Tippünk: 3–2

Érsekvadkerti SE II. (3.)– Rétság FC (4.)

Diósjenő, vasárnap, 16.30 óra

A forduló rangadóját egyértelműen ez a csörte szolgáltatja, ahol a harmadik helyért csatázó csapatok találkoznak egymással. Az Érsekvadkert második gárdája még hibátlan tavasszal, míg a Rétság fontos pontokat hullajtott el a Kétbodony és a Bernecebaráti ellen is, így némi lépéshátrányba került. Háromesélyes meccsen bármelyik gárda begyűjtheti a bajnoki egységeket, de az elmúlt hetek teljesítménye alapján talán a vendéglátók sikerére van a nagyobb sansz.

Tippünk: 2–1

Patak FC (1.) – Legénd-Nézsa SE (11.) 3–0 (játék nélkül)

A Legénd-Nézsa sérülésekre hivatkozva lemondta a hétvégi mérkőzést, így játék nélkül jutott hozzá a három ponthoz a listavezető Patak FC együttese.

Szabadnapos: Felsőpetény SE, Nőtincs SE.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában