Visszatekintő

2023.01.03. 16:15

Eredményes évzárás, bronzérem, díjazás - 2022 decemberének legfontosabb sporthírei

December legnépszerűbb megyei sporthírei voltak Takács Csenge eredményes évzárása, Balogh Balázs ob bronzérme, a salgótarjáni jól tanuló fiatal sportolók díjazása, valamint a nógrádi horgásszal a soraiban vb címet védő magyar válogatott aranyérme.

L. A.

 

A sérülések ellenére kiváló eredményekkel zárja az évet a szügyi karatés

 

Takács Csenge a Balassagyarmati Karate Sportegyesület sportolója, valamint a Magyar JKA Szövetség válogatott tagja igazán sikeresnek tudhatja a 2022-es évet, hiszen egyéniben a World Shotokan Karate-do Association versenyen Liverpoolban világbajnoki második helyezést ért el szeptemberben ifjúsági korosztályban /U16/ leány kata versenyszámban. 

Sérülései ellenére is jó évet zárt Takács Csenge
Sérülései ellenére is jó évet zárt Takács Csenge
Forrás: Beküldött fotó

Majd ugyanebben a kategóriában december elején az ESKA- European Shotokan Karate Championship Winterthurban megrendezett versenyen Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett. A fiatal sporttehetséget egy komolyabb sérülés hátráltatta az idén, azonban bízik benne, hogy a jövő évre megerősödik és a dobogó legfelső fokára is felállhat majd a nemzetközi versenyeken.

 

 

Országos bajnokságon tarolt a somoskőújfalui fiatal tekés

 

A somoskőújfalui Balogh Balázs a minap megrendezett országos serdülő tekebajnokságon kemény küzdelemben szerezte meg a dobogó harmadik helyét. A 15 éves fiú két éve dönti már a bábukat, első látásra beleszeretett a sportágba.

Balogh Balázs, a Somosi TK 15 éves ifistája a közelmúltban sikerrel vett részt a ferencvárosi tekecsarnokban megrendezendő serdülő bajnokságon, melyen az észak-magyarországi régió tehetségei mérték össze tudásukat. A somoskőújfalui fiatal ott elért teljesítményével kiérdemelte a továbbjutást a minap lezajlott kaposvári országos döntőre is.

Balogh Balázs a harmadik helyet szerezte meg az országos döntőben
Balogh Balázs a harmadik helyet szerezte meg az országos döntőben
Forrás: Beküldött fotó

– A kétnapos versenyen először vegyes gurításban bizonyíthattam, ahol 60 telit, majd ugyanennyi tarolást kellett leküzdenem. Összesen 520 fát ütöttem, mellyel az igen erős ellenfelek között sikerült a középmezőnybe jutnom – mondta portálunk érdeklődésére Balogh Balázs.

Hozzátette: másnap a sprint verseny következett, amikor több társát is legyőzve bekerült a legjobb 16, majd a 8 közé is. Egy idegtépő meccset követően már csak négyen maradtak játékban, a kemény küzdelem végén pedig az ifjú tekés a dobogó harmadik helyét érdemelte ki.

 

 

A sportban is remekeltek a jól tanuló salgótarjáni fiatalok

 

Ünnepélyes keretek között díjazták a 2021/2022-es tanév salgótarjáni Jó tanuló, jó sportoló diákjait, immáron 40. alkalommal.

A meghívottak ezúttal a városháza dísztermében gyűltek össze, hogy átvegyék a jól megérdemelt elismerésüket. Az előző két évben 21-21, idén 22 diák felelt meg a szigorú elvárásoknak, és teljesítették a tanulmányi és sport kritériumokat. Közülük 13-an általános iskolások, kilencen pedig gimnazisták.

A díjazottak és felkészítőiknek egy csoportja
A díjazottak és felkészítőiknek egy csoportja
Forrás: Beküldött fotó

A hagyományos sportágak mellett több ritka sportág képviselőjével is találkozhattunk, és számos bajnoki címet felsoroltak a méltatások során. Idén 27. alkalommal az utánpótlássportban tevékenykedő edzők, testnevelők, sportvezetők munkáit is díjazták, ezúttal is öt felkészítőnek köszönték meg a munkáját.

 

 

Világbajnoki győzelem aranyozta be a magyar horgászsport adventjét

 

Megvédte világbajnoki címét a magyar válogatott Dél-Afrikában az év végén rendezett II. Free Style Method Feeder Világbajnokságon. Az egyéni verseny tekintetében szintén büszkék lehetünk hazánk horgászaira, hiszen Bakó Péter ismét egyéni világbajnoki címet szerzett, illetve Szabó Bence akárcsak tavaly, úgy idén is a dobogó második fokára állhatott fel. 

A magyar válogatott a vízben is ünnepelt
A magyar válogatott a vízben is ünnepelt 
Forrás: Beküldött fotó

Megyénk is érintett a hazai sikerben, hiszen Novák János balassagyarmati horgász, ismét a válogatott tagja volt, illetve egyéniben a tizedik helyet sikerült elérnie teljesítményével a világ legjobbjai között.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában