Legjobbak között

2022.12.05. 17:30

Világbajnoki győzelem aranyozta be a magyar horgászsport adventjét: Nógrád is érintett a sikerben

Megvédte világbajnoki címét a magyar válogatott Dél-Afrikában a napokban lezajlott II. Free Style Method Feeder Világbajnokságon. Az egyéni verseny tekintetében szintén büszkék lehetünk hazánk horgászaira, hiszen Bakó Péter ismét egyéni világbajnoki címet szerzett, illetve Szabó Bence akárcsak tavaly, úgy idén is a dobogó második fokára állhatott fel. Megyénk is érintett a hazai sikerben, hiszen Novák János balassagyarmati horgász, ismét a válogatott tagja volt, illetve egyéniben a tizedik helyet sikerült elérnie teljesítményével a világ legjobbjai között.

Veres Edina

Megvédte világbajnoki címét a magyar válogatott Dél-Afrikában

Forrás: Beküldött fotó

Örömhírt osztott meg vasárnap este a Maconkai-víztározó és tórendszere nevű közösségi oldal. Mint írták: a 2021-es maconkai döntő után, idén ismét az első helyen végzett a magyar csapat a II. Free Style Method Feeder Világbajnokságon, sikeresen megvédte címét Dél-Afrikában.

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) portálunkhoz eljuttatott tájékoztatása szerint: 2022-ben a Dél-Afrikai Köztársaságban, Mokopane mellett, a Nyl Biodiversity Dam vízterületen rendezték meg a II. Free Style Method Feeder Horgász Világbajnokságot, amely vasárnap ért véget. Tavaly szeptemberben Maconka adott otthont az első – ráadásul hazai rendezésű – szakági világbajnokságnak.

– A történelmi bajnoki címet megszerző magyar csapat – soraiban az akkori egyéni világbajnok és egyéni ezüstérmes versenyzőkkel – csomagjai mellett az esélyesség terhével érkezett meg a télből a nyárba. Ha sikerről és esélyességről beszélünk, akkor tudni kell, hogy a jellemzően a nagytestű halak fogására irányuló method feeder technika a legnépszerűbb horgász versenysport szakág, így a legutóbbi magyar országos bajnokság is több mint 400 nevezővel zajlott. Az elmúlt hét évben annyira megerősödött a hazai mezőny, hogy a világbajnokságra utazó nemzeti válogatottba már bekerülni is remek eredmény és egyben rendkívül nagy megtiszteltetés – olvasható a közleményben.

Hozzátették: a nemzeti válogatott szerencsére elbírta az esélyesség terhét, hiszen mindkét versenynapon az élen végzett, így végül 18 ponttal megvédte a világbajnoki címét a 28 pontos német, illetve a 33 pontos cseh válogatott előtt.

A magyar csapat élén Polyák Csaba kapitány és Döme Gábor másodkapitány álltak, míg a csapatvezetői pozíciót Sipos Gábor töltötte be. Versenyzőként Bakó Péter, Bodzsár Norbert, Kiss Péter, Szabó Bence és Novák János ragadott botot a dél-afrikai vízparton. Még, ha a többi csapattag neve nem is, de ez utóbbié egészen biztos ismerősen cseng szűkebb hazánk horgászberkein belül. A balassagyarmati Novák János több posztot is megosztott a versenyről profilja alatt, így például a Dél-Afrikába való indulás pillanatát is. A versenyzők mellett Balog Áron, Raffer Kristóf, Sisa József, Ujszászi Dániel, Takács Péter és Vincze Márk segítőkként támogatták a magyar csapatot a győzelemig vezető úton.

Az egyéni verseny terén is újra kiemelkedő sikerek születtek, hiszen Bakó Péter – a tavalyi világbajnokság egyéni aranyérmese – újabb egyéni világbajnoki címet szerzett méghozzá hibátlan horgászattal, a lehetséges legkisebb pontszámmal, két ponttal. A dobogóra rajta kívül még egy magyar versenyző is felállhatott, ugyanis Szabó Bence újból egyéni ezüstérmet szerzett a 2021-hez hasonló három pontos teljesítményével. Novák János egyéni összesítésben a tizedik helyet érte el a világbajnokságon.

A MOHOSZ tájékoztatása szerint a magyar horgászsport ezzel a remek eredménnyel zárta az idei, rendkívül eredményes és így emlékezetes versenyszezont.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában