Tájfutás

2022.02.03. 09:35

Az év női tájfutója és legjobb edzője is Salgótarjánból került ki

A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség a napokban Budapesten tartotta meg a sportág évzáró díjátadó gáláját, melynek a Fáklya Klub adott otthont.

Nool

Mag Viktória edzőjével, Sramkó Tiborral a díjátadón

Forrás: MTFSZ

Az ünnepi esemény előtt a Testnevelési Egyetemen sportági szakmai konferenciát tartottak, ahol előbb Sramkó Tibor „A Salgótarjáni Dornyay SE utánpótlásnevelési gyakorlata" címmel, illetve a felnőttek szövetségi kapitánya, a szintén salgótarjáni Fehérvári Dániel „Tudományos kutatások, elemzések a tájfutásban" címmel tartott elődadást. Ezt követően koraeste vette kezdetét a díjátadó gála. 

Az eseményt nemrégiben az országos szövetség elnökének választott Kovács Balázs nyitotta meg, majd hatalmas nógrádi sikerként az „Év tájfutója” címet elmúlt évi eredményei alapján a még csak junior korú Dornyay-s, Mag Viktória érdemelte ki.  Mellette a tarjáni sportegyesület vezetőedzője, Sramkó Tibor kapta meg az „Év edzője" díjat.

Szép sikereket értek el 2021-ben

Mag Viktória az elmúlt évi Litvániában (Vilnius) lebonyolított utánpótlás Európa-bajnokságon, a rövidtávon aranyérmet szerzett. Két héttel a nagy sikert követően Törökországban (Kocaeli) a juniorok között egyéniben középtávon az ötödik, rövidtávon a bronzérmes, míg a három fős magyar váltóban (Czakó Boglárka, Mag Viktória, Gárdonyi Csilla) ezüstérmes lett.

Sramkó Tibor a tarjániak vezetőedzője több évtizede ad főként ifjúsági és junior korú sportolókat a magyar válogatottnak, aki közül eddig már tucatnyian képviselték hazánkat a korosztályos Eb-ken és világbajnokságokon. Se szeri, sem száma azon országos egyéni és csapatbajnoki címeknek, melyeket az ő irányítás alatt ért el az egyesület. A Salgótarjáni Dornyay SE az elmúlt évben elért eredménye alapján az ország legjobb egyesületi közé került.  

Több válogatottban is számolnak Viktóriával

A Budapesten tartott elnökségi ülésen a korosztályos szövetségi kapitányok javaslatai alapján a nemzetközi szintű minősítést szerzett Mag Viktóriát a felnőtt nők A-válogatott keretébe jelölte Fehérvári Dániel, miközben a juniorokat irányító Dr. Zsigmond-Heinczinger Száva is keretbeli tagságot adott Mag Viktóriának. Mellette a felnőtt férfiak B-keretébe is került Dornyay versenyző, az I. osztályú minősítéssel rendelkező Gösswein Csaba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában