Ezüst

2022.09.22. 11:20

Sérülés után ért fel az Európa-bajnokság dobogójára a salgótarjáni öttusázó

Szép éremmel gyarapodott az Eb-n Barta Luca.

B.L.

Ragyogóan hajrázott Barta Luca

Fotó: Buza Virág

Nagyszerű magyar eredményeket hozott a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság női döntője. Gulyás Michelle meghatódva ért célba harmadikként, ami nem is csoda, mert óriási teljesítményt nyújtott a 7. helyről rajtolva. A közönség szurkolása közepette Simon Sarolta a 6., míg a salgótarjáni származású Barta Luca a 10. lett, megelőzve a 11. Guzi Blankát. A Gulyás Michelle, Simon Sarolta, Barta Luca összeállítású csapat a dobogó második fokára állhatott fel.

Az ezüstérmes csapat, középen Barta Lucával
Fotós: Buza Virág

A verseny győztese a brit Charlie Follet lett, ezüstérmes a szintén brit Joanna Muir. A két angol hölgy az olimpiai bajnok Kate French-el kiegészülve csapatban a dobogó legfelső fokára állhattak fel. A litván női együttes Ieva Serapinaite, Elzbieta Adomaityte, Aurelija Tamasauskaite bronzéremnek örülhetett.

- Nagyon örülök, hogy részt tudtam venni ezen az Eb-n a sérülésem után. A vívásomat fejben jobban össze kell majd raknom a versenyekre, hogy előkelőbb eredményt tudjak elérni. Úszásban is van meg mit fejlődni, de három hónap edzés után nagyon elégedett voltam ezzel az eredménnyel, ahogy a futásommal is. Jól sikerült kihasználni azt a rövid időt, ami a felkészülésre maradt. Annak is nagyon örültem, hogy tudtam tapasztalatot gyűjteni az új versenyzési rendszerről is, hiszen idén sajnos nem volt sok alkalmam erre. Összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel, jó úton járunk az edzőimmel és nagyon várom már az alapozást, hogy tovább fejlődhessek - értkelt portálunknak a kiváló sportoló, aki a korosztályos válogatottakban is bizonyított már.

A hajrá itt nézhető vissza.

Barta Luca indul futásnak
Fotós: Buza Virág

Eredmények.

Női egyéni verseny, Európa-bajnok: Charlie Follett (Nagy-Britannia) 1422 pont
2. Joanna Muir (Nagy-Britannia) 1393
3. Gulyás Michelle 1383
...6. Simon Sarolta 1368
...10. Barta Luca 1351
11. Guzi Blanka 1351

Női csapatverseny, Európa-bajnok: Nagy-Britannia (Follett, Muir, Kate French) 4185 pont
2. Magyarország (Gulyás, Simon, Barta) 4102
3. Litvánia (Ieva Serapinaite, Elzbieta Adomaityte, Aurelia Tamasauskaite) 3459

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában