Atlétika

2022.07.07. 19:31

Bronzéremmel térhettek haza a balassagyarmati Vitalitás SE dobói

Szombaton rendezték meg Pápán a 63. Nemzetközi Atlétikai Balaton Bajnokságot.

L. A.

Forrás: Facebook | Vitalitás SE Dobó Szakág

A megmérettetésen részt vettek a Vitalitás SE ifjúsági korú dobó versenyzői, akik szép teljesítményt nyújtottak. A fiatalok számára ez a ligaverseny utolsó állomása is volt.

Az ifjúsági fiúk kalapácsvetésével vette kezdetét számukra a verseny, amelyen Csernyik Benjámin képviselte a balassagyarmati egyesületet, aki a második sorozatban megjavította az egyéni legjobbját, amit az ötödik sorozatban még tovább javított. A fiatal sportoló az egyéni csúcsával végül a dobogó harmadik fokára állhatott fel. ért véget a verseny.

A következő versenyszám az ifjúsági lányok kalapácsvetése volt. Itt Péter Dorinának szurkolhattak a balassagyarmatiak, aki szintén sorozatról sorozatra javított, és bár közel került a két hete megjavított egyéni csúcsához, ezúttal nem sikerült túldobnia. Ennek ellenére két válogatott versenyző mögött, ő is bronzéremmel térhetett haza.

A Vitalitás SE dobóinak eredményei

Ifjúsági fiú kalapácsvetés 5 kg: 3. Csernyik Benjámin 44,82 m. 

Ifjúsági lány kalapácsvetés 3 kg: 3. Péter Dorina 42,13 m.

Imre Roland nem állt rajthoz a megmérettetésen, hiszen a fiatal tehetség a jeruzsálemi Ifjúsági Európa Bajnokságon mérethette meg magát a pápai versenyt követő napokban, ahol három érvénytelen kísérlettel fejezte be a versenyt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában