akadályverseny

2020.08.14. 13:50

Extrém feladatok várnak a kerekesszékesekre Salgótarjánban

Szeptember 5-én ismét megrendezik a SalGO jótékonysági akadályfutó versenyt, a viadal központja ezúttal is a salgótarjáni Tóstrand lesz.

Tavaly is különleges futam volt a kerekesszékeseké

A Rózsaszín Párduc Tömegsport Egyesület Palóc Roham extrém akadályfutó szakosztálya számos esemény sikeres megrendezésével bizonyított már. Rendezvényeiket jótékony céllal szervezik, emellett pedig a sporttal való nevelés és a prevenció fontosságára is felhívják a figyelmet.

A szeptemberi versenyükkel a salgótarjáni Abigél Közhasznú Egyesület munkáját szeretnék segíteni, az autizmussal élőknek segítő szervezet kézzel fogható eszközöket kaphat majd.

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet miatt a tervezett maximális versenyzői létszámot kétszáz főben határozták meg, így érdemes mielőbb nevezni.

A pálya Salgótarján természeti adottságait is bemutatja. A szervezők újdonságként több távot is kijelölnek a Salgói vár környékén, így a rövidebb távon bárki kipróbálhatja magát.

Tavaly is különleges futam volt a kerekesszékeseké

A profi és hobbi kategóriákban kicsit több mint húsz akadályt építenek majd a 13 kilométeres pályára. Az amatőrök nyomvonala mindössze 8 kilométer hosszú lesz, és 16 meglepetésakadály várja majd a futókat. Emellett a négyfős (vegyes) csapatok is ezen a pályán versenyezhetnek majd egymással.

A gyermekkategóriában (4–14 évesek) bő 800 méteres pálya várja a a legfiatalabbakat, akiket a szülők is kísérhetnek, míg a nagyobbak egy durván 1,5 kilométeres pályán bizonyíthatnak.

A SalGO Wheelchair Cha­ri­ty Race az ország első ke­re­kes­szé­kes akadályversenye, amely tavaly, az első évben is nagy népszerűségnek örvendett. A fogyatékkal élőkre olyan extrém feladatok várnak, amikkel sosem találkoznának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában