atlétika

2020.07.24. 14:56

Mindig őrzi a jó formáját a szécsényi veterán

Bosák Attila szécsényi szenior dobóatléta 2020-tól az M60 korcsoportban versenyez.

Szenográdi Ferenc

A szécsényi Bosák Attila 53 szenior magyar bajnoki címmel rendelkezik

– Az évek múlása így 60 felett már nagymértékben befolyásolják a sportoló teljesítményét, épp ezért mindig lelkiismeretesen felkészültem a versenyekre – mondta Bosák Attila.

Céljai között volt a fedett pályás országos bajnokságon súlylökésben és diszkoszvetésben az első hely megszerzése, amely részben sikerült is. Március 6-án, Budapesten az első ez évi versenyén 12,75 méterre repült a súlygolyó a kezéből, amely a bajnoki címet jelentette számára. Ezzel megszerezte a fedett bajnokságok sorában a 19. aranyérmét. Szomorúan állapította meg, hogy a diszkoszvetésre nem került sor, pedig úgy érezte, hogy ott is elérhető lett volna számára az aranyérem.

– A másik nagy célkitűzésem volt, hogy részt vegyek a fedett pályás Európa-bajnokságon, amelyet Portugáliában, Braga városában terveztek megrendezni március 22–25 között. Erre a megmérettetésre még 2019 decemberében neveztem, súlylökésben és diszkoszvetésben. Befizettem a nevezési díjat, megvettem a repülőjegyet és lefoglaltam a szállást. Nem maradt más hátra, mint az erőteljes edzés. Ezt meg is tettem, úgy éreztem, hogy az utóbbi évek legjobb fizikai állóképességére sikerült felerősíteni magam. Szerettem volna az Európa-bajnokságról éremmel hazajönni. Tudomásom szerint súlylökésben 25-en, diszkoszvetésben 32-en regisztráltak. Egy héttel az indulás előtt a szervezőbizottság a kialakult járványveszélyre való tekintettel lemondta a versenyt – mondta szomorúan a szécsényi szenior atléta.

Amennyiben normalizálódik a helyzet és elmúlik a koronavírus veszélye, akkor 2021 elején rendezik meg a szenior dobóatléták Európa-bajnokságát. Bosák Attilától megtudtuk, hogy a mostani nevezési díjuk kútba esett. Amennyiben jövőre indulni szeretnének, újra nevezési díjat kell befizetni. A szenior atléta elmondta, hogy akár hazai, akár nemzetközi versenyeken a kiadásokat maguknak kell biztosítani.

– Felkészülésemet erőteljesen befolyásolta, hogy 2019 októberétől külföldi telephelyen dolgozom, a szlovákiai Bártfán. Munkám egy új, automatizált tejüzem technológiai telepítésének a vezetése. Az üzemben 54 fajta tejterméket fognak előállítani. A napi munkám után rendszeresen részt veszek az edzésen, sajnos a kisvárosban dobópálya nincs, éppúgy, mint Szécsényen, így csak a grundon tudok edzeni. A nehéz körülmények ellenére szorgalmasan edzek – folytatta a sportoló.

– A koronavírus miatt a megfelelő távolságot még munka közben is betartjuk. Megjegyzem, hogy Szlovákiában komolyan veszik az emberek az intézkedéseket, mindenki szájmaszkot visel. Távol a családomtól is biztonságban érzem magam. Hétvégeken tudok hazajönni, mivel a határon a munkába járóknak biztosított a be- és kijárás. Bízom benne, hogy szeptemberre teljesen elmúlik a koronavírus veszélye, és a szabadtéri versenyeken dobókörbe állhatok, ahol bizonyítani tudom a jó formámat.

Címkék#atlétika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában