edzés

2020.06.16. 13:45

Világbajnok mestertől tanulhattak a nógrádi fogathajtók

Nyílt fogathajtó edzést tartottak a napokban Ludányhalásziban. A program szervezője Gálik József, a Nógrád Megyei Lovassport Egyesület vezetőségi tagja volt. Őt kérdeztük az eseményről.

Bercsényi Kinga

Dobrovitz József (balra) világbajnok és ifj. Bagoly Szabolcs megyei fogathajtó Beküldött fotó

– Az év elején a Dobrovitz család – Dobrovitz József és ifj. Dobrovitz József fogathajtó világbajnokok – tettek egy felajánlást a Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó szakága felé, hogy az ország több pontján ingyenes nyílt felkészítő edzést tartanának fogathajtók részére. Pályázni kellett rá, és mi nyertünk is, de sajnos nem tudtunk élni a lehetőséggel, mert fedett helyszínt nem sikerült találnunk. A Dobrovitz családdal személyes jó kapcsolatom van, és végül az egyik beszélgetésünk során felmerült az ötlet, hogy jó idő esetén szabadban is megtartható az edzés, aminek helyszínét végül a ludányhalászi Bagoly család biztosította – mondta Gálik József.

A felkészülésen csak megyei versenyzők – a nyolc megyénkben igazolt fogat – vettek részt. Nézőként azonban megjelent pár megyén kívüli fogathajtó is, akik már évek óta aktív szereplői a nógrádi fogathajtó versenyeknek.

Dobrovitz József (balra) világbajnok és ifj. Bagoly Szabolcs megyei fogathajtó Beküldött fotó

– Dobrovitz József edzésének megvolt a tematikája: 10 perc bemelegítés után 45 perc egyéni foglalkozás következett, ahol személyre szólva beszélték meg az esetleges problémákat – emelte ki a szervező, aki hozzátette azt is, hogy élmény volt hallgatni és nézni a világbajnok fogathajtót munka közben.

Az esemény rendezése kapcsán a szervezők igyekeztek betartani a járványügyi szabályokat is, így a kontrollálható létszám érdekében regisztrálni kellett, nézőként pedig csak pár meghívott vendég vehetett részt. – Nagyon jól sikerült rendezvényen vagyunk túl, tudásunkat és gyakorlati ismereteinket gyarapítva eredményesen telt el a nap. Ennek fényében elhatároztuk, hogy ha tudunk időpontot egyeztetni, akkor a jövő évben ismételünk. Bízom benne, hogy az edzés során hallottakat a versenyzőknek sikerül majd hasznosítaniuk – zárta szavait Gálik József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában