sikeres pályázat

2020.06.19. 12:40

A MOL Alapítvány támogatja a szügyi falmászó pályafutását

A Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. (MOL) Tehetségtámogató Programjának Sport kategóriája olyan fiatal atléták támogatását tűzte ki célul, akik már bizonyították tehetségüket országos vagy nemzetközi versenyeken.

Lászlók Judit

Vályi Gergő harmadik alkalommal volt a legjobb a megmérettetésen Archív fotó: NMH

Forrás: NMH

Fotó: Torjay Attila

Továbblépésükhöz azonban anyagi segítségre van szükségük. A tizenöt éves Vályi Gergő, aki tavaly az oroszországi Voronyezsben rendezett Európa-bajnokságon az ifjúsági B korcsoportban aranyérmet szerzett, sikeresen pályázott egyedüli Nógrád megyeiként a programban.

– Nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy a MOL Alapítvány kuratóriuma kedvező elbírálásban részesítette a pályázatomat – mondta Vályi Gergő.

Vályi Gergő pályázatát kedvező elbírálásban részesítettékVályi Gergő pályázatát kedvező elbírálásban részesítették
Fotó: Torjay Attila / NMH

A MOL honlapján közzétett közlemény szerint a támogatást a tehetségek sporteszközök vásárlására, utazási költségtérítésre vagy sportpályafutásukat segítő egyéb kiadásokra fordíthatják. Mint ismert, a fal- és sziklamászás speciális sportág, hiszen szükség van az edzésekhez megfelelő műfalra, illetve sziklára.

– Az edzésekre a szüleim visznek iskola után, hétvégenként pedig sziklán tréningezek vagy versenyzem – mondta a szügyi fiatal, majd hozzátette: – Mindemellett a lakóhelyem 150 kilométeres körzetében nincs megfelelő nehézségű szikla. Az edzőtermek elsősorban Budapesten vannak. Európai színvonalú mászóterem pedig legközelebb Bécsben vagy Pozsonyban található. Ezeket figyelembe véve a MOL támogatása nemcsak a versenyekre való eljutást könnyíti meg, hanem ahhoz is hozzájárul, hogy színvonalas műfalon, illetve megfelelő nehézségű sziklán tudjak edzeni – mondta a fiatal sportoló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában