baráti összejövetel

2020.01.25. 15:25

Ismét találkoztak az SBTC Öregfiúk csapatának játékosai, támogatói

Ki tudja, hányadik baráti – és részben hivatalos – összejövetelét tartotta már szombaton az SBTC Öregfiúk labdarúgócsapata. Nem is csoda, hogy nehéz számbavenni a találkozások számát, hiszen 1972 óta létezik ez a labdarúgást és egymást szerető közösség, amelynek hosszú éveken át a 2018-ban elhunyt Mihalik Ferenc volt a lelke, az úgynevezett szövetségi kapitánya.

Csongrády Béla

Az elmúlt évről és a következő tervekről – köztük a 100 éves évforduló teendőiről – Sági László adott számot

Forrás: NMH

Fotó: Hegedűs Márk

A sokáig Kmetty József és Varga Sándor vezetésével működő vezetőség néhány évvel ezelőtt adta át a stafétabotot a fiatalabb nemzedék képviselőinek, Sági Lászlónak és társainak. Ennek megfelelően elsőként Sági László köszöntötte a szép számban megjelent egykori számtalan NB I.-s, II.-es III.-as mérkőzést magukénak tudható hírességeket, nagy vonalakban visszatekintett az elmúlt esztendőre, számot adott a pénzügyi helyzetről és bejelentette, hogy a maguk módján – minthogy többen tagjai az SBTC 100 Alapítvány kuratóriumának is – mindent megtesznek, hogy a patinás klub az idén méltó módon ünnepelhesse megalapításának centenáriumát. Erről szólt Ferencz Gyula kuratóriumi elnök is, aki meghatottan köszönte meg az öregfiúknak, hogy őrzik, tovább éltetik a hajdanán sok nagy sikert elért, manapság már jóval szerényebb lehetőségekkel és eredményekkel bíró fekete-fehér csapat nevét.

Az elmúlt évről és a következő tervekről – köztük a 100 éves évforduló teendőiről – Sági László adott számot
Fotó: Hegedűs Márk

A Földi Attila által tartott beszámolóból kiderült, hogy 2019-ben – különböző okok miatt – a korábbiaknál kevesebb mérkőzést játszottak. Teremben három tornán és egy bemutatómeccsen vettek részt Balassagyarmaton, a salgótarjáni gépipari szakközépiskolában, Nagyrédén és Gyöngyösön. Első helyet sehol nem sikerül elérniük, négy győzelmet arattak, egy döntetlent értek el és öt vereséget szenvedtek. A gólkülönbség 33–22 volt. Ez 39%-os teljesítmény. Jóval szebb – 83 százalékos – a nagypályás bizonyítvány, minthogy a Nagyrédén, a karancsaljai Menczel Iván-tornán és a Kisbágyonban lejátszott négy mérkőzésből hármat megnyertek és egy végződött 0–0-ra. Tizenegy gólt sikerült szerezniük és ötöt kaptak. A gólokon minden alkalommal többen osztoztak. A hozzászólások azt tükrözték, hogy a jobb szerepléshez nagyobb számban kellene pályára lépniük. S úgy tűnik, hogy ebben a jubileumi évben erre van is remény.

A baráti est – amelynek vendéglátója Bacsa Tibor törzsszurkoló és családja volt a Fáy András körúti vendéglőjükben – finom vacsorával és kellemes beszélgetéssel, nosztalgiázással ért véget. Ferencz Gyula egy dedikált Stécé-kötettel köszönte meg a házigazdák gesztusát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában