Labdarúgás

2020.01.27. 13:50

Gera Zoltán a drogmentes élet jegyében focizott Balassagyarmaton

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg Balassagyarmaton a Sporttal a drog ellen országos kampánysorozatához kapcsolódva azt a huszonnégy órás non-stop labdarúgótornát, amelyen megjelent két egykori válogatott focista, Telek András és Gera Zoltán is.

Hegedűs Henrik

Gera Zoltán sok jó életviteli tanáccsal szolgált a fiataloknak

Forrás: NMH

Fotó: Torjay Attila

A Nógrád Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége által annak idején életre hívott esemény a hagyományokhoz híven, pénteken délben a különböző rendvédelmi szervek járműveinek „kéklámpás” és szirénás felvonulásával kezdődött a Rákóczi úton, így fordult le a konvoj az Ipoly-parti városi sportcsarnok irányába.

Gera Zoltán sok jó életviteli tanáccsal szolgált a fiataloknak
Fotó: Torjay Attila / NMH

A labdarúgótornán több mint húsz csapat rúgta a bőrt folyamatosan, egészen szombaton délig. A résztvevők között megtalálhattuk a tűzoltókat, a rendőröket, a büntetés-végrehajtás és a NAV munkatársait, az ügyészség, a balassagyarmati polgármesteri hivatal képviselőit és az ifjú polgárőröket is, sőt még az országos katasztrófavédelmi igazgatóságról is érkezett több különítmény. Vass Miklós, a megyei polgárőr szövetség elnöke elmondta, nagy boldogság számukra, hogy az elmúlt több mint egy évtizedben ilyen rangossá terebélyesedett az esemény, ami hűen jelzi, milyen fontossá vált mindenki számára, hogy ajzószerek nélkül élje az életét, ebben pedig a sport nagyszerű segítőtárs.

Az első nap délutánján a Balassagyarmati Fegyház és Börtön alakulatában vállalta a játékot Telek András, korábbi 24-szeres magyar válogatott labdarúgó. Dr. Budai István dandártábornok, a BV-intézet parancsnoka kifejtette, a Ferencváros egykori remek középhátvédje a fogvatartottak gyermekei számára szervezett tavaly augusztusi, nyírjesi tábort látogatta meg, és Böjte Csaba ferences szerzetessel együtt teljes mértékben az ügyük mellé állt, természetes volt, hogy ezúttal is elfogadta a Balassagyarmatra szóló meghívást.

Másnap délelőtt ugyancsak híres vendéget köszönthettek a városi sportcsarnokban. Ezúttal a címeres mezt összesen 97 alkalommal viselő másik Fradi-kedvenc, Gera Zoltán jött el az Ipoly-parti városba, aki mielőtt a börtönben tartott volna előadást a raboknak, pár percre betért a labdarúgók közé és kis ajándékokkal kedveskedett a torna legfiatalabb résztvevőinek, akiknek viszont cserébe meg kellett csillantaniuk dekázó technikai képességeiket.

Néhány szót váltottunk a 2019-ben végleg visszavonult játékossal, aki azonban nem kívánt a Ferencvárosról és az általa irányított utánpótlás-válogatottról most szót ejteni, ahogy hangsúlyozta, ezúttal egészen más, nemesebb a cél és a téma.

Hozzátette, saját, viharos gyermekkora éles példával szolgál, miként lehet a sportnak köszönhetően, a közösség éltető erejével a legnagyobb gödörből, a legsúlyosabb válságból kikecmeregni. Ezt a példát szeretné ő is minden fiatal elé állítani, hogy a mozgás legyen a szenvedélyük, az igazi örömforrás és ne a cigaretta, az alkohol és a kábítószer, mert így lehet csak egészségesen elérni a tökéletes boldogságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában