Asztalitenisz

2019.05.22. 13:50

A szécsényi Kuris Kitti sok edzéssel, kitartással a jövő reménysége lehet

Kuris Kitti a szécsényi Páter Bárkányi János Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 9. osztályos tanulója. Továbbá a szécsényi Szerva Asztalitenisz Sportegyesület igazolt versenyzője, a sportág reménysége.

Szenográdi Ferenc

Kuris Kitti számára szinte mindent jelent a sportág

Mindössze hétéves volt, amikor Szécsényben, a sportpályán egy sportbemutatón először vette a kezébe az ütőt, kipróbálta az asztaliteniszt. Akkor, ott beleszeretett a sportágba és elhatározta, hogy komolyan fog foglalkozni vele. Közölte dr. Harik Ferenccel, az egyesület elnökével, aki a bemutatót tartotta, hogy ő rendszeresen szeretne pingpongozni. „Semmi akadálya, ha a szüleid is beleegyeznek” – volt a válasz. Kitti megkérte a szüleit, akik ott voltak a ligetbe, hogy menjenek el vele dr. Harik Ferenchez, akik eleget tettek a kislányuk kérésének. Valahogy így kezdődött.

Kuris Kitti számára szinte mindent jelent a sportág

Kitti azóta szorgalmasan, rendszeresen jár az edzésekre, ma már a szécsényi NB III.-as csapat biztos tagja, országosan jegyzik a nevét, a jövő reménysége. Számos egyéni versenyen vett részt. Két éve korcsoportjában az országos ranglista ötödik helyét foglalta el. Az elmúlt évben először rendezték meg az igazolt asztaliteniszezők diákolimpiáját, amelyen Kitti a top tízben végzett. Iskolájában megkapta a Jó tanuló, jó sportoló címet. A jövő reménysége, vélekednek róla a szakemberek. Salamon Istvánnal heti három alkalommal tartanak 2,5 órás edzést.

Kitti kedvenc tantárgya az angol nyelv. Azt vallja, hogy ma már az anyanyelve mellett mindenkinek legalább egy idegen nyelvet beszélnie kell.

Kuris Kitti univerzális sportoló. Az asztalitenisz a fő sportága, ahogy mondta, életének fontos része, de kiegészítő sportágként focizik, síel, úszik, kerékpározik. A szüleivel Siófoktól Tihanyig már elkarikáztak. A nyáron szeretnék körülkerékpározni a Balatont. Ami a jövőt illeti, határozott elképzelése van, Budapesten szeretné folytatja tanulmányait. Hobbija a fényképezés, ezért a mozgóképkultúrával szeretne behatóan megismerkedni. Természetesen egy budapesti sportegyesületben folytatni kívánja az asztaliteniszezést.

Borda Tamás, az iskola igazgatóhelyettese, testnevelő tanára az elismerés hangján szólt Kittiről. Azt mondta, megbízható kislány, jó tanuló, a kulturális rendezvényeken is jeleskedik, példaként lehet állítani a többiek elé.

– Számomra szinte mindent jelent a sportág. Kitartás, sok edzés, fizikai és szellemi állóképesség, jó reflex kell, mert az embernek mindig topon kell lenni – mondta Kuris Kitti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában