Labdarúgás

2019.01.24. 09:36

Újra szervezett keretek között rúgják a bőrt a pásztói öregfiúk

Az elmúlt év májusában Kelemen István kitartó munkája folytán sikerült egy baráti találkozóra összeverbuválnia azokat a pásztói labdarúgókat, akik Csorba Tibor edző irányításával megnyerték az 1989/90. évi Nógrád megyei I. osztályú felnőtt küzdelmét.

A nosztalgiamérkőzésen igazi küzdelem alakult ki

Az elmúlt év májusában Kelemen István kitartó munkája folytán sikerült egy baráti találkozóra összeverbuválnia azokat a pásztói labdarúgókat, akik Csorba Tibor edző irányításával megnyerték az 1989/90. évi Nógrád megyei I. osztályú felnőttek küzdelmét.

A nosztalgiaeseményt a bajnoki cím harmincéves évfordulója előtt a Hajós Alfréd utcai sportklub épületében rendezték meg, ahol a régi sportvezetőkkel, élükön az akkori elnök Szabó Istvánnal együtt, mintegy negyvenen jöttek össze. A játékosok Csorba Tibor vezényszavára, füves játéktér hiánya miatt, két egységet alkotva, az MLSZ-pályázat révén létesített műfüves játéktéren mérkőztek meg egymással. A találkozón békés döntetlen (6–6) született.

A mérkőzést követően, mint az ilyenkor lenni szokott az eredménybe a két csapat nem nyugodott bele, így egy rövid pihenőt követően újra a játéktérre vonultak, ahol végül Veres Miklós legénysége Strehó Sándor csapatával szemben vereséget (2–3) szenvedett.

A mérkőzések után a sportegyesület klubtermében Berta László mesterszakács által készített ételt fogyaszthatták el a résztvevők, miközben felvetődött a kérdés, nem kellene újabb három évtizedet várni a következő összejövetelre.

Ez a második félévben Kelemen István szervező munkájának köszönhetően meg is valósult.

A többségében az 1989/90. évi bajnokcsapat tagjaiból összeállt gárda, fél év során négy mérkőzést vívott meg a környékbeli öregfiúk csapataival. Az eredmény pedig önmagáért beszél. Taron, nagypályán 7–5-re, a visszavágó pásztói műfüves játéktéren lebonyolított mérkőzésen pedig 6–1-re nyertek. Szarvasgedén, nagypályán döntetlent (2–2) értek el, míg Pásztón legyőzték a Csécse csapatát (4–2). A napokban az új év terveiről, céljairól Kelemen Istvánt kérdeztük.

– A kezdeti bő létszám után, kik alkotják a mostani keretet?

– Akik a jövőben is vállalták a rendszeres baráti mérkőzéseken való részvételt, azok a következők: Bagyinszky Ferenc, Alapi Ferenc, Kelemen István, Lászlók János, Veres Miklós, Veres László, Csépe Attila, Tóth József, Vincze János, Holtner Attila, Borsik Gábor, Angel Péter, Tajti Béla, Ravasz Tibor, Árminiczki József, Maksó Balázs, Pisák József, Grexa Szabolcs, Bodó József, Halasi Sándor és Nagy Imre. Edző Csorba ­Tibor.

– Lesznek új játékosok?

– Már bejelentkezett hozzánk Boros István és Berzák Gyula. Várnánk továbbá a két korábbi játékost, hálóőrzőt, Bangó Zoltánt és Pintér Ervint is a keretünkbe.

– Kik lesznek a jövő ellenfelei?

– Elsősorban a Pásztói járás hasonló korú játékosokból álló öregfiúkcsapataival szeretnénk havonta egy baráti mérkőzést megvívni, de a játékosaink mostani munkahelye és egyéb kapcsolatai révén tervezzük a Heves megyei csapatokkal való mérkőzések megszervezését is.

– Mikor lesz idén az első mérkőzésük?

– A tavasz első mérkőzését valószínűleg Szarvasgede ellen vívjuk meg, de előtte még februárban egy évindítón közösen megbeszéljük az idei év terveit. Jómagam, ezúton szeretném megköszönni a Pásztói SK vezetőségének azt a lehetőséget, hogy a harminc évvel ezt megelőzően nem mindennapi sikert elért megyei bajnokcsapatunkra alapozott öregfiúk-együttesünk számára a tárgyi feltételeket biztosította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában