emlékezés

2019.01.13. 19:49

Babják János elnökként távozott

A megye kézilabdázói és kosarasai közt is nevet szerzett magának. Előbbi sportágban a megyei szövetség első embere volt, a sokoldalú Babják János január 12-én lett volna hetvenöt éves.

B. L.

Babják János

A salgótarjáni tehetséges sportolóra a Malinovszkij úti iskolában Rákóczy István tanár úr figyelt fel legelőször. A fiatal diák tagja volt a 4×100 méteres váltónak, a labdarúgó-, és a kézilabdacsapatnak is. Középiskolában a Madách Imre Gimnáziumban az iskola egyik legjobb kézise és kosarasa volt. Az érettségi után először az SBTC-hez, majd a Salgótarjáni Építőkhöz igazolt. Tagja volt az SKSE NB II.-es kosárlabdacsapatának.

Babják János

Aktív pályafutását befejezve a Nógrád Megyei Kézilabda Szövetségnél előbb mint elnökségi tag, a 80-as évek végétől haláláig pedig mint elnök tevékenykedett. Amennyiben ideje engedte, megyei kosár-, és kézilabda-mérkőzéseket is vezetett.

Munkásságát 1985-ben Kiváló társadalmi munkáért, 2001-ben Magyar kézilabdázásért aranyjelvénnyel ismerték el. 1977-ben a megye sportéletében végzett kiemelkedő munkájáért Bérczy Ká­roly-díjban részesült.

Hatvanévesen, 2004. április 8-án hunyt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában