Futsal

2017.11.29. 14:39

Salgótarjáni győzelem egy vezéráldozattal

A másodosztály nyolcadik fordulójában a tabella éllovasához, a Szegedhez látogattak a salgótarjáni futsalos lányok. A tét a listavezető pozíció megszerzése volt az elmúlt hétvégén rendezett mérkőzésen.

H.P. és B.L.

Feszült légkörben kezdődött az összecsapás, kivárásra játszottak a csapatok. A nógrádiak egy óngóllal szerezték meg a vezetést, majd lesérült egyik legjobbjuk, a kapus Terdik Tamara. Helyét egy mezőnyjátékos, Molnár Anett vette át, és parádésan védte végig az egész mérkőzést. A lányokat a sérülés sem zökkentette ki, csapattársukért is nyerni akartak. Ez végül sikerült is, így átvették a vezetést csoportjukban, pedig két meccsel kevesebbet játszottak eddig, mint a szegediek.

Szent Mihály FC Szeged – Skorpió SE Salgótarján 0–1 (0–1)

Deszk, vezette: Bereczki B., Minda G. Szeged: Jankulár – Géczi, Varga Zs., Baksa, Czibere. Csere: Lovász, Pilán, Redetzky, Zimányi-Kovács, Szélpál, Fehér, Sávai, Schildkraut. Edző: Hódi Zsuzsanna. Salgótarján: Terdik – Takács, Bede Anett, Koch, Bede Anna. Csere: Mészáros, Bokor, Molnár A., Tóth F., Balya. Edző: Szabó Gábor. Gl.: Jankulár (9., öngól). Sárga lap: Mészáros (25.).

Szabó Gábor: – Egész héten láttam a lányokon, hogy feszültebbek, mindenkinek ott volt a fejében a rangadó. A mérkőzés ennek szellemében is kezdődött. Mindkét csapatra a taktikus, fegyelmezett játék volt a jellemző, nem pedig a mindent elsöprő támadójáték. Egy agresszív letámadás után megszereztük a vezetést, ami meg is nyugtatta a csapatot. Sajnos az első félidő közepén a kapusunk komoly sérülést szenvedett, kórházba kellett vinni. A csapaton olyan elszántságot és győzni akarást láttam, hogy bárhogy is alakult volna az eredmény, úgy éreztem, ez a csapat nyert. Győzött az egység, a küzdeni tudás a sérült csapattársért. Ezt a győzelmet Terdik Tamarának ajánljuk, hogy mielőbb visszatérjen közénk. Köszönettel tartozunk a Szeged játékosainak és szakmai stábjának az önzetlen segítségért. Ismét beigazolódott, a foci több mint egy játék.

További eredmények: Nyírség NSC – Békéscsabai Wanted SC 12–1 (2–1), Hajdúböszörményi TE II. – Szent Mihály FC Szeged 7–3 (5–1), Szolnok Fanatic SE – Hajdúböszörményi TE II. 10–5 (3–2), Debreceni EAC – MVFC Női Berettyóújfalu 2–3 (0–1), Rubeola FC Csömör – Békéscsaba Wanted SC 10–0 (5–0).

A bajnokság élmezőnye: 1. Skorpió SE 13 pont, 2. Szeged 12, 3. Berettyóújfalu 11.

Kiemelt fotónkon: Terdik Tamara sérülése sem tudta kizökkenteni a salgótarjáni lányokat (archív fotó: B.L.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában