Nool.hu videó

2023.10.17. 20:28

Bélyeggyűjtők és érmészek jubileumi kiállítását nyitották meg Salgótarjánban (videó)

Ritkaságszámba megy – ezért akár kuriózumnak is nevezhető – hogy a városban 100 éves a szervezett bélyeggyűjtés, a numizmatikusok pedig megalakulásuk éppen ötvenedik évfordulóját ünnepelhetik.

Csongrády Béla

A kiállítás október 21-éig tekinthető meg

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Miután egyébként is gyakran tartanak közös bemutatókat, mi sem természetesebb, hogy kedd délután e kettős kerek évforduló alkalmából is együtt rendezték meg jubileumukat működésük helyszínén, a József Attila Művelődési Központ üvegcsarnokában.

A megnyitót a Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola képviseletében dr. Barabásné Morvai Tímea és Csirke Dániel fúvós kettőse tette ünnepélyesebbé, majd Fekete Zsolt polgármester mondott köszöntőt, kiemelve a bélyeggyűjtők szerepét a polgárosodási folyamatában, illetve mindkét csoport értékőrző, -teremtő és -népszerűsítő szerepét. A városvezető köszönetét fejezte ki minden szervezetnek, intézménynek, személynek, amelyeknek/akiknek szerepe volt e kiállítás létrejöttében, majd Polgár László, a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének elnöke, illetve Csóka Ferenc, a Magyar Éremgyűjtők elnöke fejtette ki a két szervezet munkáját elismerő gondolatait. A kiállítás október 21-éig tekinthető meg. 

A megnyitó ünnepélyes pillanatait videónkon is megtekinthetitek:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában