Gasztronómiai fesztivál

2023.05.15. 20:28

Egyedi ízélményt nyújtott az első Nógrádi Gasztro-Arcok Feszt (fotók)

Első alkalommal rendezték meg múlt hétvégén a Nógrádi Gasztro-Arcok Fesztivált Balassagyarmaton. Az esemény egy különleges gasztronómiai élményt nyújtott, ahol a megye kimagasló éttermei, vendéglátó egységei gyűltek össze, és egyedi ízélményt nyújtottak a látogatóknak a számtalan program mellett.

E-L. Zs.

Első alkalommal rendezték meg múlt hétvégén a Nógrádi Gasztro-Arcok Fesztivált Balassagyarmaton

Forrás: Beküldött fotó

Fotó: Farkas Dániel

Mint arról korábban is beszámoltunk: a kétnapos rendezvény pénteken egy borkóstolóval vette kezdetét a Jánossy Képtárban, ahol az Osztroluczki Borászat és Jagyutt Péter mestercukrász különlegességeit kóstolhatták meg az ínyencek a Magácska zenekar dallamai mellett.

– Nógrádban sok olyan gasztronómiában tehetséges szakember él, akiket nemigazán ismernek a helyiek. A rendezvény célja az volt, hogy összegyűjtsük őket, és meg tudják mutatni az adottságaikat, ezáltal a helyiekkel is megismertessük a minőségi, különleges gasztronómiát – mondta el portálunknak Golyán Krisztina, a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ megbízott intézményvezetője.

Hozzátette: az újdonság erejével hatott a balassagyarmati emberekre a konyhaművészet. – Négy vendéglátóegység képviseltette magát a fesztiválon. Az alsópetényi Prónay-kastély, szarvasgombás kínálattal, a hollókői Castellum Hotel  étterme fine dining, gourmet választékkal.  A béri Malom Udvar és a Food Maffia pedig átmenetet képezett a street food és a fine dining között, így mindenki megtalálhatta a hozzá közelálló fogásokat. A nap folyamán helyi előadók léptek a színpadra színes zenei műsorral. A Latte Maffiato, a Pizza Amore, a Kósa házaspár és Majoros Tamás is elkápráztatta a közönséget – ismertette Golyán Krisztina.

A rendezvényen, a Civitas Fortissima téren és a Jánossy Képtár parkjában helyi termelők is jelen voltak kézműves termékeikkel, valamint kézműves sátor is várta a gyermekeket.

– Sikeresen zártuk ezt a két napot, az éttermek és a fellépők is jelezték, hogy szívesen megismételnék a programot. Bízunk benne, hogy jövőre a második Nógrádi Gasztro-Arcok Fesztet is megrendezhetjük Balassagyarmaton  – tért ki rá Golyán Krisztina.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában