60. évforduló

2023.01.29. 20:29

Zenthe Ferenc a családi nyaralásról is lemondott A Tenkes kapitánya főszerepéért (videó)

A hatalmas sikert hozó A Tenkes kapitánya sorozatot épp most 60 éve, hogy leforgatták. A főszerepben nem más, mint a salgótarjáni származású Zenthe Ferenc játszott, akinek a sorozathoz kapcsolódó élményeiről most fia mesélt egy televízióműsorban.

Nool

Zenthe Ferenc A Tenkes kapitánya szerepében

Forrás: MTI

Éppen hatvan éve készült A Tenkes kapitánya, a Magyar Televízió első és egyik legsikeresebb sorozata. Az M5 csatorna Librettó című műsorának pénteki adásában Kurutz Márton filmszakértő és ifj. Zenthe Ferenc volt a vendég, hogy az egykori sikeres sorozatról beszélgessenek. A salgótarjáni származású főszereplő, Zenthe Ferenc fia mindössze 9 éves volt, amikor édesapja elvállta a sorozat főszerepét.

Arra a kérdésre, hogy hogyan emlékszik, milyen körülmények között vállalta el a színészlegenda az 1963-ban készült, 1964-ben vetített 13 részes, fekete-fehér magyar televíziós sorozatban Eke Máté karakterét, elmesélte, hogy édesapja a sorozat kedvéért még a balatonszepezdi családi pihenésről is lemondott, noha akkor még csak sejteni sem lehetett, hogy mekkora sikert hoz majd Zenthe Ferenc életébe ez a szerep.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában