Tanúságtétel

2022.05.15. 16:44

Megtéréstörténeteikről meséltek a Szentkúton megtartott lelki napon

Medjugorjei lelki napot tartottak nemzeti kegyhelyünkön szombat délután Kemenes Gábor atya vezetésével.

Gerhát Karina

Eperjes Károly színművész is mesélt megtérésének történetéről

Forrás: NMH/Hegedűs Márk

Fotó: Hegedus Mark

Ahogy korábbi cikkünkben már röviden írtunk róla: Eperjes Károly színművész, a Cenacolo közösség és Kindelmann Győző, a Szeretetláng Mozgalom koordinátora is tanúságot tett hitéről szombaton délután a Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhelyen, illetve felidézték a Medjugorjéban, Bosznia-Hercegovina híres zarándokhelyén megélt lelki élményeiket is.

– Hatalmas ajándék, hogy ezen a helyen, ahol már rengeteg éve imádkoznak a hívők, közösen áldhatjuk és magasztaljuk az Istent, illetve kérhetjük Máriának, égi édesanyánknak a közbenjárását – mondta Kemenes Gábor.

Kindelmann Győző kiemelte: a Szűzanya akármelyik jelenésében is szól a föld különböző helyein élő emberekhez, mindig arra kér, hogy térjünk meg. Ezt követően pedig Megjugorjehoz való kötődéséről és megtéréstörténetéről beszélt a jelenlévőknek.

A Cenacolo közösség olyan szenvedélybeteg fiatalokat segít, akik ki akarnak gyógyulni a függőségeikből. A lelki napon az egyik ilyen ifjú édesanyja mondta el fia történetét. Gondolatait azzal zárta, hogy gyermeke helyes útra tért, és azon fáradoznak a közösség tagjaival, hogy minél több ember meggyógyulhasson.

Eperjes Károly kifejtette: közel 30 évvel ezelőtt történt vele egy lelki fordulat, amikor végre felfoghatta a Mi Atyánk kezdetű imádság lényegét.

 – Azóta Istennek hála, napi szentáldozó lehetek. Úgy gondoltam, hogy a barátaimmal együtt el kell mennünk Medjugorjeba, hogy megköszönjem ezt a kegyelmet a Szűzanyának. Akkor, ott felfogtam, mit is kér tőlünk, hívőktől Mária. Ajánl számunkra egy nagyszerű programot, ami öt elemből áll: napi szentmise és szentáldozás, elmélkedés a Bibliából, mindennap három rózsafüzér – örvendetes, fájdalmas és a dicsőséges –, heti szentgyónás, illetve szerdán és pénteken böjt – hangsúlyozta Eperjes Károly.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában