Balassagyarmat

2018.07.18. 11:36

Költözés: időt, energiát s költségeket is spórolnak

Sikeresen, határidőre elkészült a mintegy 800 millió forintos beruházás, az egykori Államcsendőrségi Palota, majd határőrség épületének teljes felújítása. A héten megkezdődött a költözés.

Sziládi Krisztina

A munkálatok 2017 októberében kezdődtek. A műszaki átadás-átvétel idén tavasszal befejeződött, az ezt követő 30 napos határidő elteltével elkezdődött az épület birtokbavétele. Miután az informatikai rendszert is kiépítették a történelmi épületben, a héten megkezdődött a költözés, amely várhatóan a hónap végéig tart majd. Előreláthatólag teljes üzemben szeptember elején nyitja meg kapuit az új intézmény.

Ismét tündököl

1929-ben Munk Dezső építette az államrendőrségi és csendőrségi palotát. Ide költözhetett a rendőrség a városházáról, a csendőrség a korábbi székházából, valamint több, addig magánházban és középületben lakó tiszt, enyhítve ezzel a város lakásproblémáit. 1996-ig itt működött a rendőrség és az 1951-től a laktanyával összeépített létesítményben a Balassagyarmati Határőr Kerület, majd Határőr Igazgatóság. Ennek funkciója 2007-ben, a schengeni övezethez való csatlakozáskor szűnt meg. A tíz esztendőn át üresen álló épület újra a régi pompájában ragyog.

– Az egykori Csendőrpalota felújítása, korszerűsítése és a hivatalok egy helyen történő elhelyezése hármas célt szolgált – nyilatkozta lapunknak Tőzsér Zsolt, a Nógrád Megyei Kormányhivatal igazgatója. Egyrészt az állampolgárok számára időt, energiát és költségeket takarít meg. Másrészt a dolgozóink is egy, az előbbinél jóval szebb, komfortosabb helyen dolgozhatnak majd. Végül pedig elmondhatjuk, hogy a város egyik legpatinásabb épülete újult meg. A hivatalokban a költözés befejezéséig is zavartalanul folyik a munka a régi helyen, ténylegesen a költözés egy-két napjára áll csak le. Ez minden szervezeti egységnél legfeljebb három nap kiesést jelent. Amelyik hivatal átköltözik, azonnal megkezdi a munkáját az új épületben. Ügyfeleinket igyekszünk előre értesíteni a költözés állapotáról, illetve eligazító táblák segítik őket az elkövetkezendő hetekben. A hat, eddig külön épületekben működő járási kormányhivatalt két bejáraton lehet megközelíteni, egyrészt a Bajcsy út felőli egykori rendőrségi főbejáraton, másrészt az Ady utcai egykori határőrségi kapun keresztül. Ez utóbbi helyen lehet autóval, illetve akadálymentesen bejutni az épületkomplexumba. Információink szerint a földszinten kerülnek elhelyezésre a legnagyobb tömeget vonzó régi nevén ismert munkaügyi központ, illetve a földhivatal. A felső emelet a hatóságoké: az elsőre költözik a gyámhivatal, a népegészségügy (régi nevén ÁNTSZ), illetve itt kerül elhelyezésre a titkárság is, míg a felső szintekre a társadalombiztosítási és az építéshatóság költözik.

Az okmányiroda, illetve az állategészségügy és a növényvédelem maradnak jelenlegi helyükön.

Kiemelt fotónkon: Gőzerővel folyik a munka a nemrégiben felújított épületben, a berendezkedés után az ügyfeleket szebb és komfortosabb hely várja majd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában