Helyi közélet

2016.11.17. 06:45

„Élő csodák” Szondi birodalmában

fenyvesi

Két, tehetséges fiatal fotóművész-jelölt alkotásait láthatja vasárnapig a közönség Drégelypalánkon, a Szondi Kiállító és Turisztikai Központban. Kovács Donát és Megyeri Máté fotóinak közös gyűjteménye az „Élő csodák” nevet viseli.

Drégelypalánk. Kovács Donát a várvédő hős falujában él. A tizenhét esztendős középiskolás szabadidejének nagy részét fordítja kedvenc szórakozására, az Ipoly-menti térség állatvilágának megörökítésére. Olykor, ha kell, kúszik-mászik a megfelelő pillanatért, hogy a lehető legkedvezőbb mozzanatot csípje el, például egy gázlómadár életéből. A balassagyarmati Megyeri Máté hasonlóképpen gimnáziumi diákéveit tapossa, ő ipolyvecei nagypapája hatására kapott kedvet a természet fényképezésére. Inkább a kivárásra alapoz, és egy lesből figyeli, miként is érkezik el a kattintás másodperce. Az Alföldre is szívesen tesz kiruccanásokat, a füves puszták gazdag állatvilágába. Az „Év természetfotósa” pályázaton legutóbb különdíjat kapott.

[caption id="" align="aligncenter" width="957"] Kovács Donát (balra) és Megyeri Máté alkotásaik közt[/caption]

A tárlat méltatásából a jelenlévők megtudták, hogy mindkét fiú példaképe a világhírű természetfotós, Máté Bence. Dombai Gábor, a házigazda község polgármestere a kiállítás ajánlásánál elsősorban a két fiatal alkotó értékmegőrző és megmentő tevékenységét emelte ki, illetve a szülőföld szépségeihez való mély vonzódásukat, hiszen elsősorban az itteni táj varázslatos vidékét választják témájuknak. A polgármester reméli, Donát és Máté a jövőben még inkább kibontakoztatja tehetségét, sok-sok gyakorlattal, új ismeretekkel gazdagodva, új technikákat alkalmazva.

Hegedűs Henrik – Berki Dalma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában