Remek program

2018.10.16. 15:55

Egészségnapot szerveztek Romhányban

A verőfényes ősz közepi időt és a rendkívüli, szombati tanítási napot kihasználva az egészséges életmód jegyében szervezett különböző programokat diákjainak a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola.

H. H.

A kastély parkjában a szabad levegőn szórakozhattak a gyerekek

A gyerekeket több helyszínre várták. Az intézmény központi épületében különböző előadásokat tartottak. Az ifjúság megtudhatta, miért fontos az emberi szervezet számára az egészséges táplálkozás, és lehetőleg milyen készítményeket mellőzzünk, avagy csökkentsünk az étrendünkből. Hasonlóképpen felhívták a figyelmet a testmozgás fontosságára, arra kérve a tanulókat, hogy szabadidejükben minél többet tartózkodjanak a szabad levegőn, kergetőzzenek, kerékpározzanak, kiránduljanak, sportoljanak sokat. Ez utóbbi szemlélethez szorosan kapcsolódott az egészségnap második része.

A kastély parkjában a szabad levegőn szórakozhattak a gyerekek

A Laszkáry-kastély tágas parkjában, az „Angiban” forgószínpadszerűen váltották egymást az iskolások a különböző pontok között: kézműves-foglalkozásokon gyakoroltak, krumplinyomdát készítettek és még a tojáslabdával való rúgás technikáit is elsajátították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában