Artisjus-díj

2024.05.22. 19:47

Artisjus-díjat vett át a salgótarjáni zeneszerző

Oláh Patrik Gergő a közelmúltban Artisjus-díjat vett át. A salgótarjáni zeneszerző az Év Junior Komolyzenei Alkotója lett.

Palchuber Kinga

Oláh Patrik Gergő átvette a díjat

Forrás: Facebook/Oláh Patrik Zeneszerző

Oláh Patrik Gergő Facebook-oldalán jelentette be a szakmai pályafutását érintő újabb örömhírt, miszerint megkapta az Év Junior Komolyzenei Alkotója címet. A salgótarjáni komponista számára hatalmas boldogságot jelentett az Artisjus-díj elnyerése, ráadásul e sikert olyan előadók mellett élhette át, mint Azahriah, Beton.Hofi és Pogány Induló. Kiemelte, hogy a legnagyobb megtiszteltetésnek mégis azt érezte, hogy Eötvös Péter zeneszerző is ez alkalommal vette át az elismerést. 

zeneszerző, Artisjus
Oláh Patrik zeneszerző újabb elismeréssel gazdagodott
Forrás: Facebook/Oláh Patrik Zeneszerző

Sikert sikerre halmoz a salgótarjáni zeneszerző

Az 1998-ban, Salgótarjánban született Oláh Patrik Gergő sikereiről már nem először számolunk be portálunkon. Oláh Patrik Gergő több országos- és nemzetközi versenyeredményt tudhat magáénak, elkötelezett terjesztője az autentikus cigányzenének. A Salgótarjánból indult zeneszerzőhöz köthető a 2021-es Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson bemutatott, a zenetörténet első lovári nyelvű miséjének megírása is.

– Kisfiúként zongorázni szerettem volna, azonban a zeneiskolában nem volt hely a szakon, így hegedülni kezdtem Becze Lajosnénál. A tanárnő szerettette meg velem igazán a zenét, imádtam az óráit. Később Tóth Tiborhoz kerültem, akinek hála legyőztem a lámpalázamat és sokat koncerteztem nagyobb közönség előtt. Kettejük munkája motivált arra, hogy a továbbtanulás is a zene körül forogjon – emlékezett vissza egy korábbi interjúnkban a kezdetekre a fiatal tehetség, aki tavaly megnyerte a főváros és a Budapesti Fesztiválzenekar közös zeneszerző-pályázatát. A győztes pályaművet, Budapest nyitányát ingyenes szabadtéri koncerten mutatták be a Hősök terén, így ünnepelve meg Budapest 150. születésnapját.

Oláh Patrik Gergő két éve elnyerte a Junior Prima Díjat magyar zeneművészet kategóriában. Munkáiról az Artisjus-díj átvétele után egy videóban is beszélt:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában