Nool.hu videó

2024.04.16. 17:20

Ismét Gyarmatra látogatott a Hangszert a kézbe országos kiállítássorozat (videó)

Immár harmadik alkalommal látogatott el Balassagyarmatra a Hangszert a kézbe országos kiállítássorozat. Mintegy 140 hangszert és hangtechnikai berendezést próbálhatnak ki a látogatók április 18-ig, csütörtökig.

Lukács Zsófia

Mintegy 140 hangszert és hangtechnikai berendezést próbálhatnak ki a látogatók

Forrás: Nool.hu

Fotó: Lukács Zsófia

Két év után ismét Balassagyarmatra érkezett a Hangszert a kézbe kiállítás mintegy száznegyven hangszere és hangtechnikai berendezése, valamint egy tucat rendhagyó énekórai foglalkozása a Mikszáth Kálmán Művelődési Központba.

Az eseményen Csach Gábor (Fidesz) polgármester is részt vett
Fotó: Lukács Zsófia / Forrás: Nool.hu

– A Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) azért döntött úgy, hogy immár harmadik alkalommal – először 2018 januárjában volt Hangszert a kézbe a városban – is elfogadja Balassagyarmat invitálását, mert a mai napig ez az a település, ahol a lakosság számához képest a legnagyobb arányú volt a kiállítás látogatottsága – mondta el a tárlat keddi megnyitóján Bajnai Zsolt, a Hangfoglaló Program és a Könnyűzenei Szolgáltató Iroda vezetője.

Az eseményen Csach Gábor (Fidesz) polgármester hangsúlyozta, hogy a hangszerrel rendelkező családok számában a város élen jár. – Abban a szerencsés helyzetben vagyunk – a kiállítás népszerűsége mellett –, hogy a balassagyarmati zeneiskola is azon intézmények közé tartozik, ahol nem kellett szakokat megszüntetni, mert mindig van zenét tanuló diák – emelte ki Csach Gábor.

A gyerekek maguk szólaltathatják meg a hangszereket

Az eseményen Golyán Krisztina, a művelődési központ intézményvezetője, valamint Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének a főtitkára is köszöntötte a megjelenteket, illetve hálájukat fejezték ki a szervezőknek a program megvalósulásáért.

Az interaktív hangszerkiállításon a gyerekek maguk szólaltathatják meg a billentyűs-, az ütős-, a népi-, a klasszikus-, a pengetős-, illetve az elektronikus zenei hangszereket. Az előadások során bemutatják a különböző zenei műfajokban használt hangszerek fejlődésének a történetét, az irányzatok és a stílusok kialakulását és sokszínűségét, egyben betekintést engednek a zenész élettér és életmód nagyszerűségébe is.

A Hangszert a kézbe mától egészen április 18-ig, csütörtökig ingyenesen látogatható, kedden és szerdán 8 óra 30 perctől 18 óráig, valamint csütörtökön 8 óra 30 perc és 15 óra között várják a zene kedvelőit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában