Nool.hu videó

2024.03.19. 14:19

Rekordszámú véradót toboroztak, elismerést vehetett át a nógrádi civil központ (videó)

Számos témáról szó esett a Nógrád Vármegyei Civil Központ által kedden megrendezett sajtóreggelin. Mások mellett a közelmúltban megtartott Civil Véradó Hét eredményeiről is beszámoltak.

Gulyás Edina

Tolnai Sándor (jobbra) tartotta a sajtótájékoztatót

Forrás: Nool

Fotó: Szabó Péter

– A Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága a Civil Közösségi Szolgáltató Központok, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt közreműködésével immár tizedik alkalommal valósult meg a közelmúltban a Civil Véradó Hét, amelynek keretében Nógrád vármegyében hat helyszínen nyújthatták karjukat a donorok – tájékoztatta portálunkat Tolnai Sándor, a civil központ munkatársa. 

Mint mondta, ahogy minden évben, úgy idén is a véradás fontosságára hívták fel az emberek figyelmét, annak népszerűsítését tűzték ki célul. Országszerte 88 helyszínen több mint háromezren éltek a lehetőséggel, közülük háromszázan első alkalommal vettek részt a karitatív eseményen. Nógrádban 230 donor segített ezen a módon beteg embertársain, ami kiemelkedő a vármegyék sorában. Ennek elismeréseként oklevelet is átvehetett a civil központ. 

– Köszönjük a véradók, a Salgótarjáni Területi Vérellátó és a vöröskereszt megyei szervezetének együttműködését, ami hozzájárult az eredményességhez – hangsúlyozta Tolnai Sándor. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában