Nool.hu videó

2024.03.10. 16:00

Harmincadik alkalommal tartották meg a nógrádi jogászbált (fotók, videó)

A Magyar Jogász Egylet Nógrád Vármegyei Szervezete a Balassagyarmati Törvényszéken rendezte meg a 30. jogászbált szombat este. Az eseményen a jogász szakma különböző területeinek a képviselői kötöttségek nélkül találkozhattak, beszélgethettek és kapcsolatokat építhettek.

Lukács Zsófia

Már hagyománnyá vált a rendszerváltás óta megszervezett jogászbál

Forrás: Nool

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

Dr. Vízler Edina, a Magyar Jogász Egylet Nógrád Vármegyei Szervezetének elnöke köszöntötte a megjelenteket, kiemelten dr. Molnár Józsefet, a fővárosi szervezet elnökét, dr. Fekete Zsoltot, a Balassagyarmati Törvényszék elnökét, valamint dr. Szabó Sándor főispánt.

– Ez a 30. jogászbál, amelyet a rendszerváltás óta megszervezünk és már hagyománnyá vált. A kezdeti ötletet támogatta az akkori vezetés is, dr. Halázs Zsolt és dr. Tolvay Örs karolta fel az első bált, amely még a Gösser Sörözőben volt. Később a vármegye több pontjára is ellátogatott az esemény, helyt adott neki például Bátonyterenyén, a Szekér Fogadó és Étterem, illetve a salgótarjáni Karancs Szálló is – emlékezett vissza dr. Vízler Edina, az olykor kalandos bálokra.

Arra is kitért, hogy az évtizedek alatt olyan fellépőket invitáltak a bálokra, akik kötődnek Nógrádhoz: Mészáros Máté tánccsoportja, a Latte Maffiato, Gáspár Laci, Eszményi Viktória és Lombos Márton zenekara, illetve Banda Ádám hegedűművész is színpadra lépett már. – Az eddigi legemlékezetesebb bál azonban az volt, amelyről a Nógrád Megyei Hírlap is beszámolt az akkori számában: reggel 6 órakor a cigányzenekarral a Madách szobornál ért véget a mulatozás – mondta el a szervezet elnöke.

Beszédében megemlékezett azokról az emberekről is – dr. Tolvay Örsről, dr. Palásthy Tamásról és Jakab Csabáról –, akik már nem lehettek jelen ezen a bálon. Az est folyamán emlékplakettet vehetett át dr. Halász Zsolt és dr. Halász Zsoltné, akik mind a 30 alkalommal részt vettek a jogászbálon.

A Balassagyarmati Törvényszék dísztermében Takács Lilla operaénekes, Balassagyarmat Fiatal Példakép-díjasának előadását láthatta a nagyérdemű, majd az est további részének jó hangulatáról a Mr. Sam Band zenekar gondoskodott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában