Egészségügy

2024.03.19. 19:00

Éles helyzetekre gyakoroltak a tanulók a salgótarjáni kórházban

A balassagyarmati Szent Györgyi Albert Technikum hallgatói látogattak el a salgótarjáni kórházba. A szakmai nap során betekintést nyertek az osztályok és a különböző részlegek munkájába.

Gulyás Edina

A szakszerű kötözést is megtanulhatták

Forrás: Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház

Fotó: Gyurkó Péter

Intézményi látogatáson és szakmai napon vettek részt a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Szent Györgyi Albert Technikum felnőtt képzésben részt vevő hallgatói a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórházban. A 11 tanuló, akiket Herédi Sándor oktató kísért, a nap elején Mustóné Rigó Anita intézményi gyakorlatvezető előadását hallgatták meg, majd Erősné Liptai Csilla intézményi szakoktató vezetésével több osztályra és részlegre is ellátogattak – tájékoztatott portálunkhoz eljuttatott közleményében a kórház. 

Több gyakorlati feladat is várt a fiatalokra
Fotó: Gyurkó Péter / Forrás:  Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház

Betekintést nyerhettek egyebek mellett az intenzív, a szülészeti és a nőgyógyászati osztály munkájába, végigjárták a szülőszobákat. Meglátogatták az új sugárterápiás és onkológia részleget is, ahol Bibók Réka sugárterápiás vezető asszisztens helyettes, valamint Geszti Imre fizikus tartott számukra előadást a sugárterápiás kezelésekről.

A délutáni órákban a skill laborban a laparoszkópiás sebészeti műtéteket figyelhették meg és elsajátíthatták a kötszerek használatát, a nyomási fekélyek, illetve a sztómás beteg ellátását a gyakorlatban. A hallgatók hasznos és tartalmas napot zártak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában