Adománygyűjtés

2024.05.18. 15:21

Állatmenhely mentett kutyái számára gyűjtenek a bátonyterenyei óvodákban

Az előző évhez hasonlóan ismét adománygyűjtést hirdettek a Bátonyterenyei Városi Óvodák négy tagintézményében. A felajánlásokat ezúttal is egy helyi állatmenhely számára juttatják el.

Gulyás Edina

Helyben is működő állatmenhely számára gyűjtenek a bátonyterenyei óvodákban

Forrás: Fotó: MW

Nem először indított jótékony kezdeményezést a Bátonyterenyei Városi Óvodák közössége. Egy évvel korábban már meghirdették az adománygyűjtést, most ismét várják a felajánlásokat, amit mind a négy tagintézménybe eljuttathatnak azok, akik csatlakoznak a felhíváshoz. Az adományokat ezúttal is egy állatmenhely, a Mancs Menedék Állatvédő Egyesület által befogadott állatoknak juttatják el. 

Állatmenhely számára gyűjtenek adományokat a bátonyterenyei óvodákban
Állatmenhely számára gyűjtenek adományokat a bátonyterenyei óvodákban
Forrás:  Illusztrációs fotó: MW

 

Fontos az állatmenhely támogatása, a felelős állattartás

– A tavalyi sikeres gyűjtésen felbuzdulva döntöttünk úgy, hogy ismét meghirdetjük azt. Abból szeretnénk a későbbiekben hagyományt teremteni, mivel óvodáink közössége számára fontos a környezetvédelem, az állatmenhely támogatása és a felelős állattartás – fogalmazott Sulyok Judit, a Csupafül Óvoda óvodapedagógusa, a gyűjtés kezdeményezője – Valamennyi kollégám szívén viseli az állatok sorsát, ezt a szemléletet szeretnénk átadni a gyerekeknek, rajtuk keresztül pedig a szülőknek is. 

Hozzátette: a felelős állattartást a lehető legkorábban meg kell tanítani az óvodásoknak. Ezért a városi intézményekben fontosnak tartják a környezettudatos nevelést, azt, hogy a kicsik megismerjék és megértsék az őket körülvevő világot. Az állatokat és a növényeket, hogy azokat óvni és gondozni kell. Ez lehet a  biztosítéka annak, hogy felelős felnőtté váljanak.

Az élelem mellett fertőtlenítő- és tisztítószereket, pórázokat is szívesen fogadnak

– A menhelyek jelentős részének csak az egy százaléknyi adófelajánlásokból van bevétele, ami nagyon kevés. Ezért már azzal is sokat segítünk, ha csak egy hétre fedezni tudjuk a négylábúak szükségleteit az összegyűjtött adományokból – hívta fel a figyelmet Sulyok Judit.

Mint mondta, a salgótarjáni Mancs Menedék Állatvédő Egyesületnek Bátonyterenyén is van telephelye. A szervezet önkéntesei sokat tesznek a nehéz sorsú kutyákért és macskákért, ezért vették fel velük a kapcsolatot. Ezáltal kiderült, hogy mire van szükségük a mindennapok során. A száraztápon, konzerven és jutalomfalatokon kívül rizst, tésztát, fertőtlenítő- és tisztítószereket, pórázt, élősködők elleni készítményeket és takarókat is szívesen fogadnak. Azok, akiknek lehetőségük van a legkisebb felajánlással is támogatni a jótékony kezdeményezést május 21. és május 24. között bevihetik azt bármelyik bátonyterenyei óvodába. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában