Beruházás

2024.02.03. 19:20

Önkormányzati önerőből hozzák rendbe a temető parkolóját Egyházasgergén

Újabb fejlesztés várható Egyházasgergén, amellyel kapcsolatban a község polgármestere is nyilatkozott hírportálunknak.

Sipos Nina Vivien

Épül-szépül a Dobroda-patak völgyében található Egyházasgerge, hiszen az utóbbi időkben számos komoly fejlesztés történt a község területén, amelyeket a helyi önkormányzat indítványozott nem csupán pályázatok által, de önerőből is támogatva az újítások megvalósulását. Ahogy egy korábbi cikkünkben számoltunk be róla, hogy a község művelődési házán végeznek számottevő munkálatokat, amelyek nagymértékben javítanak a település egyik fontos közösségi színterének, a művelődési háznak a minőségén.

A település vezetője nyilatkozott hírportálunknak az újabb beruházásról, amelyre a közeljövőben lehet majd számítani. Közvetlenül az egyházasgergei Szeplőtlen Fogantatás-templom mellett lévő temető parkolójának elkészítése lenne a soron következő fejlesztés.

– A Petőfi úton található köztemető parkolóját szeretnénk megcsináltatni minél hamarabb, lehetőleg március vagy április tájékán, amikor már jobbak az időjárási viszonyok – árulta el László Viktor polgármester. – Jelenleg egy sáros, füves részről beszélünk a temető előtt, ahová esős napokon járművekkel nagyon rossz körülmények között lehet parkolni.

Előreláthatólag a tavaszi hónapokban kezdődnének el a munkálatok az érintett területen. Az önkormányzat nem pályázat benyújtása útján tervezi elkészíteni az új parkolót, valamint az akadálymentesítést, hanem teljesen önerőből valósítanák meg, hogy minél előbb jobb állapotba kerüljön a temető. A fejlesztés Egyházasgerge környezetének és közösségi életének javítása érdekében történne. László Viktor elmondta portálunknak, hogy a tervek hamarosan készen lesznek, a fejlesztéseket pedig egy környékbeli cég fogja végrehajtani.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában