Beruházás

2024.01.29. 11:55

Több mint ötvenmillió forintból alakítják át a művelődési házat Egyházasgergén

Az egyházasgergei művelődési házat a TOP Plusz pályázat keretén belül 55 millió forintos támogatásból újítják fel, melynek munkálatai már a tavalyi évben elkezdődtek. A településvezető reméli, nyárra végleg elkészül az intézmény.

Sipos Nina Vivien

László Viktor, Egyházasgerge polgármestere érdeklődésünkre elmondta, hogy tavaly márciusban sikerült megnyernie az önkormányzatnak egy olyan jelenleg is megvalósítás alatt lévő pályázatot, amely nagymértékben javítana a település egyik fontos közösségi színterének, a művelődési háznak a minőségén. 

– A projekt egyrészt az intézmény külső határoló szerkezeteinek hőszigetelését és az érvényben lévő hőtechnikai előírásoknak nem megfelelő homlokzati nyílászárók cseréjét tartalmazza, mely már elkészült. A fejlesztés során korszerűsítették még a korábbi elavult fűtési rendszer is, amit a levegő-víz alapú hőszivattyús rendszerre cseréltek ki – közölte László Viktor, hozzátéve: 

– Tekintve, hogy a pályázatban nem szerepelt a teljes tetőcsere, ezért ezt az újítást önerőből készítettük el idén, hiszen a művelődési házra a program 55 millió forintos támogatásából napelem is kerülne a villamosenergia fogyasztásának csökkenése érdekében, illetve az épület akadálymentesítése is hátra van még.

Kiemelte: a fejlesztés eredményeként csökken az épület szén-dioxid kibocsátása, az épület hőtechnikai adottságai javulnak, hőveszteségei csökkennek, a település pedig egy környezetbarát és gazdaságilag hatékonyabban üzemeltethető közintézménnyel fog gazdagodni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában