Tisztelet

2024.01.23. 08:17

Megemlékeztek a háborúk helyi hősi halottairól Egyházasgergén

A közelmúltban tartottak megemlékezést Egyházasgergén az első és a második világháborúban meghalt hős katonák tiszteletére. A rendezvény koordinálója és szervezője Kériné Gordos Angéla volt.

Sipos Nina Vivien

Tisztelegtek az áldozatok emlékművénél

Fotó: Beküldött

Az első és a második világháborúban elhunyt katonák tiszteletére Nagy Richárd plébános tartott szentmisét az egyházasgergei Szeplőtlen Fogantatás-templomban, majd a szertartást követően László Viktor, a község polgármestere mondott köszöntő és ünnepi beszédet a templomkertben előtt. 

A megemlékezés alkalmából elhangzott a Kárpátokban megfújták a trombitát, a Harcok mezején, illetve a Máriának birodalmában című dalok, melyeket az Egyházasgergei Vidám Asszonykórus tagjai, Romhányi Béláné, Juhász Lászlóné, László Barnabásné, Gordos Klára, Somoskői Zoltánné, Gordosné Gordos Irén és Molnár Gyuláné énekeltek el. Két fiatal, helyi diáklány, akik a hősi halottak leszármazottai, Tóth Laura és Tóth Dalma is részt vettek a megemlékezésen, akik egy-egy múltidéző verset szavaltak el. 

A helyi asszonykórus tagjai énekeltek a rendezvényen
Fotó: Beküldött

A műsort követően az önkormányzat tagjai, köztük László Viktor polgármester koszorúzta meg a hősök számára emeltetett műemléket, tiszteletteljesen fejet hajtva előtte. A rendezvényen koszorúztak még az első és a második világháborúban elhunytak leszármazottai, Gordos Mária, Gordos Fanni és Gordos Hanna is.

A fellépők kivételével több mint harminc helyi lakos rótta le tiszteletét és emlékezett meg az első és a második világháborúban elesett katonákról. Az esemény lezárásaként a résztvevők közösen szavalták el a szózatot. Az Egyházasgerge Község Önkormányzata a hivatalos Facebook-oldalán tett közzé képeket a megemlékezésről. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában