Farsang

2024.02.05. 14:18

Néptánc, jelmezesek és fánk: karneváli hangulat uralkodott Balassagyarmaton

Idén is megrendezte a nagy sikerű farsangját a Vadóka Néptánc és Szabadidős Közhasznú Egyesület együttműködve a Lamenda Alapítvánnyal és a Mikszáth Kálmán Művelődési Központtal Balassagyarmaton. Néptánc, jelmezesek és a fánk sem maradhatott el a hétvégi programról.

Lukács Zsófia

Karneváli hangulat fogadta a kicsiket és a nagyokat egyaránt a Vadóka farsangi bálján

Forrás: Beküldött fotó

Karneváli hangulat fogadta a kicsiket és nagyokat szombaton a Vadóka farsangi bálján. A feldíszített terem gyorsan megtelt óvodás, iskolás gyermekekkel, családokkal. – Jelmezversenyt hirdettünk egyéni-, családi- és csoportos kategóriában, amelyre közel száz jelmezes felvonuló érkezett. A színpadon Bakos Pisti Mesezene című előadását tekintették meg a bálozók, közben pedig játékok is várták őket, illetve farsanggal kapcsolatos totót is kitölthettek. A jelmezversenyen, aki maskarát viselt, jogosult volt a szavazatát leadni. Kategóriánként az első három helyezettet díjaztuk, de a Lamenda Alapítvány támogatásával minden gyermek kapott ajándékot, senki sem távozott jutalom nélkül – számolt be róla Vartik Melinda, az alapítvány vezetője.

Számos közös programmal készülnek még idén

Hozzátette: a farsangi bál elengedhetetlen része volt a fánk, finom házi készítésű lekvárral, valamint a tombolasorsolás is, amelyre nagyon sok ajándékot ajánlottak fel a támogatók. – Késő délután megérkezett Balog Edina Bandája, a BEB zenekar is, akik rövid hangszerbemutató után elhúzták mindenki nótáját. Molnár Krisztina nemcsak a gyerekeket, de a felnőtteket is bevonta a táncába, a népi játékokba. Kora este a felnőttek táncházával folytatódott a farsangi bál Huszár Kriszta és Kovács Krisztián vezetésével. Köszönjük az együttműködést a szervezeteknek, a szülőknek a segítséget a díszítésben, a sütemények biztosításában és az egész rendezvény lebonyolításában – mondta el Vartik Melinda.

Arra is kitért továbbá, hogy akinek megtetszett a Vadóka közössége és szeretne csatlakozni a fiatal néptáncosokhoz, azt nagy szeretettel várják a próbákon a Mikszáth Kálmán Művelődési Házban hétfőnként és péntekenként 16 óra 30 perctől.  A három szervezet idén még számos közös programmal készül, májusban gyermeknappal folytatják az együttműködést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában