Nool.hu videó

2024.01.05. 17:18

Támogatásból fejleszthették járműparkjukat és felszereléseiket a kazári polgárőrök (videó)

Közel kétmillió forintos pályázati forrás segítségével több, a tevékenységéhez kapcsolódó fejlesztést is megvalósíthatott Kazár község polgárőr egyesülete a közelmúltban.

Veres Edina

Feladatok ellását segítik az új eszközök

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

A Magyar Falu Program kiírásán pályázott sikerrel Kazár település polgárőr egyesülete. Fekécs Zoltán, az egyesület elnöke portálunk érdeklődésére elárulta, hogy a Falusi Civil Alap keretéből csaknem kétmillió forintos támogatásban részesültek.

– A pályázatunkban több célt is megfogalmaztunk, így a már meglévő járművek biztonságosabbá tételét, a nappali szolgálat könnyebbé tételéhez szükséges biciklik megvásárlását, illetve a leendő és kezdő polgárőrök számára az egyenruha biztosítását. A pályázati forrás segítségével ezeket meg is valósíthattuk a közelmúltban, hiszen 306 ezer forint értékben három kerékpárt szereztünk be, míg a már meglévő szolgálati kocsinkhoz téli és nyári gumiabroncs-garnitúrát vásároltunk. Emellett a jármű a műszaki vizsgán is átesett, amit szintén a támogatásból finanszíroztunk. Így összesen 470 ezer forintot fordítottunk a polgárőr autó felújítására. Végül, de nem utolsósorban pedig 1 millió 200 ezer forint összegben egyenruhákat és segédeszközöket vásároltunk – sorolta a megvalósított fejlesztéseket Fekécs Zoltán, aki ezután a tevékenységeik sokrétűségébe engedett bepillantást. 

Ténykedésükkel javítják a településen élő emberek biztonságérzetét is
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

Kifejtette, hogy a település rendezvényein, így például a nagy múltú, évről évre megrendezett Lasakfesztiválon rendszerint ők biztosítják a helyszínt. Odafigyelnek emellett a község szépkorú lakosaira, segítenek számukra a mindennapok során, amennyiben ezt igénylik, illetve szükségük van rá.

Sikeresen bevonják tevékenységükbe a fiatalokat

A kazári polgárőr egyesület elnöke azt is aláhúzta, hogy a munkájukhoz szintén hozzátartozik a helyi civilszervezetekkel, valamint a környező települések polgárőr egyesületeivel való kapcsolattartás.

– A kazári Aba Sámuel Általános Iskolával is jó kapcsolatot ápolunk. Talán ennek is köszönhető, hogy jelenleg 13 ifjú polgárőr segíti a tevékenységünket. Tagjaink négy napon teljesítenek esti szolgálatot. Az ifjabbak mindig a már tapasztaltabb, idősebb polgárőrökhöz csatlakozva figyelhetnek a rendre, esti szolgálatot pedig csak péntekenként és szombatonként vállalhatnak. Azért ez a két nap áll a rendelkezésükre, hogy a polgárőri tevékenységük semmiképpen se érintse negatívan a tanulmányaikat – húzta alá Fekécs Zoltán, aki arra is rámutatott, hogy a fiatalok sikeres bevonásának köszönhetően a kazári polgárőr egyesület esetében az átlagéletkor úgy 40-50 év között mozog, ami a hasonló szervezetek tekintetében viszonylag fiatalosnak nevezhető. Hozzátette: a körzeti megbízott rendőrrel kiválóan együtt tudnak működni, illetve tevékenységüket a helyi önkormányzat és a településen működő Axamo Kft. is támogatja. Emellett pedig ahogy azt a fent leírtak is alátámasztják, minden pályázati lehetőséget megragadnak annak érdekében, hogy továbbiakban is biztosíthassák és őrizhessék a település lakosainak nyugalmát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában