Nool.hu podcast

2024.01.20. 19:54

Salgótarjántól a világsztárokig: egy inspiráló életút kezdődhet puszta véletlennel is (podcast)

Csonka Lilla Salgótarjánból indult világhódító útjára – napjainkban világsztárokkal dolgozik együtt, közben pedig feleségként és édesanyaként is helyt tud állni. Céltudatossága, világszemlélete, valamint karrierje egyaránt végtelenül inspiráló lehet sokak számára.

Angyal Eszter

Csonka Lilla a rendezvényszervezés területén talált rá önmagára

Forrás: Hír FM Salgótarján

Fotó: Angyal Eszter

Merj nagyot álmodni és ha igazán hiszel majd a sikeredben, akkor valóra válhat minden álmod – a salgótarjáni származású, napjainkban már Angliában élő Csonka Lilla tipikus példája ennek. Kitűnőre érettségizett a Salgótarjáni Bolyai János Gimnáziumban, ám ennek ellenére nem vették fel egyik főiskolára sem, ahová jelentkezett, így végül a pótfelvételi keretében jutott be a mai nevén már Budapesti Gazdasági Egyetemre, ahol angol nyelven végezte el az idegenforgalom és vendéglátás szakot. Lilla voltaképp tehát a sorsnak köszönheti, hogy karrierje végül olyan irányt vett, amilyenről korábban talán csak álmodni mert. 

Férjével, Warrennel Monacoban találtak egymásra
Fotó: Csonka Lilla saját archívumából / Forrás: Beküldött fotó

A fiatalkora ellenére már most igazán inspiráló életutat befutó Csonka Lilla még egyetemi évei alatt szeretett bele a francia Riviérába, kezdetben csak szakmai gyakorlatra ment oda, majd később munkát is vállalt ott. Noha úgy érezte, hogy ott szeretné majd leélni az életét, végül egy angol fiatalember személyében rátalált a szerelem és idővel – ahogy ő maga is fogalmaz – Angliában találta magát. A szerelemből házasság lett, mostanra pedig már két tündéri kislánnyal is bővült a családjuk.

Rendezvényszervezőként, csapatával
Fotó: Csonka Lilla saját archívumából / Forrás: Beküldött fotó

Mindeközben azonban Lilla folyamatosan építette a karrierjét, 2016-ban pedig elindította saját vállalkozását, és világsztároknak, illetve milliárdosoknak szervez nagyszabású rendezvényeket. Az elmúlt évek során olyan nagy nevekkel dolgozhatott már együtt, mint például Leonardo DiCaprio, Elton John, Mike Tyson, Lewis Hamilton, Novak Đoković, Madonna, Sharon Stone vagy épp Mick Jagger, s közben persze bejárta már a világ nagy részét is. 

Lilla az általa szervezett egyik rendezvényen, Elton John társaságában
Fotó: Csonka Lilla saját archívumából / Forrás: Beküldött fotó

Lilla célja, hogy minél több fiatalt arra bátorítson, hogy kövesse az ő példáját és ne féljen elindulni, nyelveket tanulni, kapcsolatokat és tapasztalatokat gyűjteni. Azt vallja, egy idegennyelvet az adott nyelv hazájában lehet a legjobban megtanulni, arra pedig, hogy valaki végül milyen szakmában tud majd kiteljesedni, kizárólag a megtapasztalás útján lehet rájönni. 

A sokak számára motiváló beszélgetés csütörtök reggel hangzott el a Hír FM salgótarjáni frekvenciáján, az FM 99.3 MHz-en, ám mindazoknak, akik esetleg lemaradtak róla, vagy újra meghallgatnák, az alábbiakban hírportálunkon keresztül is elérhetik a rádióműsort:

Korábban bemutattunk egy Lilláéhoz ugyancsak inspiráló életutat magáénak tudható salgótarjáni nőt, Kazinczi Nórát, aki a hajózás területén talált rá önmagára. Bátorsága és céltudatossága repítette őt is oda, ahol most tart. Vágyairól, céljairól, az elindulás rögös útjáról, kitartásáról, valamint szakmája pozitívumairól és persze hátrányos oldalairól is mesélt a Hír FM-en, hallgassák vissza a vele készült beszélgetést is:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában