Nool.hu podcast

2023.10.02. 19:55

Hajózás az élet tengerén: óceánokat és tengereket hódít meg a céltudatos salgótarjáni nő (podcast)

Szeretett volna utazni, világot látni, s közben saját magának megteremteni mindazt, amire mindig is vágyott. Volt elég bátorsága, hogy belevágjon és sikerre is vitte céljait. Ő Kazinczi Nóra, a salgótarjáni származású fiatal nő, aki végül a hajózás területén találta meg a számításait.

Angyal Eszter

Kazinczi Nóra hét éve talált rá arra a szakmára, ami teljessé teszi az életét

Forrás: Nool

Fotó: Angyal Eszter

Kazinczi Nóra a Budapesti Gazdasági Főiskolán (ma már Budapesti Gazdasági Egyetem) végzett nemzetközi gazdálkodás és logisztika szakon, s már a főiskolás éveit követően érezte a késztetést magában, hogy szeretne külföldön dolgozni, idegen közegben kipróbálni magát, s ez által szert tenni új tapasztalatokra és kapcsolatokra. 

A salgótarjáni származású fiatal nő először Cipruson helyezkedett el a vendéglátásban, majd átmeneti ideig Angliában dolgozott. Utóbbi országban futott össze egy szintén salgótarjáni barátnőjével, s tőle hallott a hajózás lehetőségeiről. Vitathatatlanul sorsdöntő beszélgetésnek bizonyult, hiszen ezután, 2016-ban döntött úgy, hogy elutazik Franciaországba és kipróbálja magát ezen a területen.

Nóra néhány éve a meseszép Seychelle-szigeteken
Nóra néhány éve a meseszép Seychelle-szigeteken
Forrás: Beküldött fotó: Kazinczi Nóra archívuma

Kisvártatva meg is kapta az első hajós beosztását, s már a kezdetektől tudta, hogy ezen a területen találta meg valódi számításait. Ahhoz, hogy a vágyott pozíciót elérje – mondhatni – kettesével vette a lépcsőfokokat a ranglétrán, amihez persze vallja, hogy elhatározottsága és kitartása mellett a szerencse is kellett. A célja 2020-ra megvalósult, azóta a hajó pénzügyi részét vezeti, közvetlenül a kapitánynak dolgozik, irodai munka keretében, s teszi mindezt jelenleg egy 80 méteres hajón. Az elmúlt másfél évet Mexikóban töltötte, most pedig már Costa Ricán állomásozik a hajó, amelyen Nóra dolgozik.

Napjainkban Costa Rica kikötővárosa, Golfito közelében hajóztak Nóráék
Forrás: Beküldött fotó: Kazinczi Nóra archívuma

Jelenlegi munkahelyét nagyon szereti, hisz családias légkörben, jó társaságban dolgozhat, ami enyhít egy kicsit munkája árnyoldalain. A hajózás ugyanis számos lemondással is jár, hiszen tíz hetet folyamatosan a hajón tölt, s ez idő alatt családjával, szerelmével és barátaival sem találkozhat, sőt, egy átlag ember életviteléről is le kell mondania. A tíz hét folyamatos munkát ugyanakkor tíz szabad hét váltja, amit a szeretteivel történő találkozás mellett rendre hobbijának is szentel, ami pedig nem más, mint az utazás. Szerelmével – akit szintén a hajózásnak köszönhet – hét éve alkotnak egy párt, ez idő alatt ahová csak tudtak, együtt utaztak el, s együtt fedezték fel a lenyűgöző országokat...

Nóra valódi világutazó lett, a víztől és a hajóktól szabadidejében is nehezen szakad el
Nóra valódi világutazó lett, a víztől és a hajóktól szabadidejében is nehezen szakad el
Forrás: Beküldött fotó: Kazinczi Nóra archívuma

A céltudatos fiatal nő az elmúlt hét évben megteremtette tehát magának mindazt, amire mindig is vágyott, noha terveinek és álmainak tárháza kifogyhatatlan. Vágyairól, céljairól, az elindulás rögös útjáról, kitartásáról, valamint szakmája pozitívumairól és persze hátrányos oldalairól is mesélt a Hír FM és a Nool.hu közös műsorában. Sodródjanak egy kicsit velünk – vagy horgonyozzanak le nálunk, és hallgassák meg a Kazinczi Nórával készült beszélgetésünket:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában