Közösségépítés

2024.01.27. 16:40

A helyi fiatalokat is bekapcsolja a közösségi életbe a mátraverebélyi szakkör

A helyi gyerekek is bekapcsolódnak a szakkörös foglalkozásokba Mátraverebélyben, saját ötleteik alapján készítenek díszeket.

Gulyás Edina

Jó hangulatban telnek a foglalkozások

Forrás: Facebook / Művelődési Ház és Könyvtár Mátraverebély

A Nemzeti Művelődés Intézet azzal a céllal indította el néhány évvel ezelőtt A Szakkör elnevezésű programot, hogy az abban résztvevők felelevenítsék a régi korok mesterségeit, kézműves tevékenységeit. Mindezeken túl pedig a helyi közösségek megerősítését is szolgálják a foglalkozások. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy Mátraverebélyben a helyi gyerekek is bekapcsolódnak a rendszeres alkalmakba.

A papírhajtogatás művészetét gyakorolják az érdeklődők a quilling szakkörön, aminek legutóbbi foglalkozásán gyönyörű hópelyhek készültek – adta hírül a helyi művelődési ház közösségi oldalán. A bejegyzésben arról is beszámoltak, hogy a gyerekek saját ötleteik alapján készítettek díszeket, amikor pedig pihentek a könyvtár játékaival játszottak, vagy éppen könyveket lapozgattak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában