A Szakkör

2024.01.20. 08:30

Idén is folytatódnak a szakkörök Csécsén

Idén is folytatódnak a szakköri foglalkozások Csécsén, az idősebbek a papírfonást gyakorolják, míg a natúrkozmetika inkább a fiatalabbakat érdekli.

Gulyás Edina

A papírfonást az idősebbek gyakorolják inkább

Forrás: Beküldött fotó

Az ünnepek alatt kis pihenőt tartottak a foglalkozásokon résztvevő helyiek, azonban a napokban újult erővel vetették bele magukat a kézműves tevékenységbe. Két szakkör működik a faluban a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával. A korábbi években a gyöngyfűzés, a csuhéfonás és a makramé technikáját sajátították el a helyik, most pedig a papírfonás és a natúrkozmetika rejtelmeibe nyerhetnek bepillantást.

– Két csoportban dolgozunk, vannak, akik már a korábbi alkalmakon is részt vettek, de örömmel csatlakoztak új tagok is hozzánk – árulta el Farók Rita, helyi közművelődési szakember. – A natúrkozmetika szakkör inkább a fiatalabbakat érdekli, készítettünk már masszázsolajat, kendermagos habkrémet és ajakbalzsamot is.

Mint mondta: a papírfonást az idősebbek gyakorolják, nagyon szép használati tárgyakat alkotnak a szakkörösök a papírból sodort pálcikákból. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában