Nool.hu videó

2023.12.02. 20:59

Már fénylenek a karácsonyfa díszei, az első adventi gyertya is fellobbant Salgótarjánban (videó)

A szeretet ereje az esős időjárás ellenére is megannyi érdeklődőt csalogatott össze a salgótarjáni Fő tér szívében álló Mindenki karácsonyfája köré, amelynek átadásával elindult az adventi időszak a megyeszékhelyen.

Veres Edina

Varga András salgótarjáni esperes-plébános gyújtotta meg az első adventi gyertyát a város Fő terén elhelyezett koszorúnál

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

A hét során sorra kerültek helyükre a díszek és a dekorációs elemek Salgótarján belvárosban, illetve a Fő téren. Az ünnepi készülődés folyamatát szombat délután koronázták meg, amikor is a megyeszékhely szívében felgyulladtak Mindenki karácsonyfájának fényei, valamint fellobbant az adventi koszorú első gyertyájának lángja.

A program során elsőként Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere osztotta meg az eső ellenére is szép számmal megjelent érdeklődővel ünnepi gondolatait, illetve a Mackóvár Központi Óvoda csemetéi műsorukkal töltötték meg a lelkeket a karácsonyi készülődés hangulatával.

Ezt követően beragyogta az eseményt az adventi koszorú első, a hitet szimbolizáló gyertyája, amelynek meggyújtásában a Szent József Plébániatemplom és Főplébánia működött közre. Végül az esemény zárásaként a Kolompos együttes koncertjével emelte tovább az első adventi hétvége fényét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában